La Ruta Pacífica de las Mujeres demana més suport internacional


  • Comparteix:

La Ruta Pacífica de las Mujeres Colombianas considera vital el suport i l'ajuda internacional per fer factible la desmilitarització del país a través del diàleg. Aquest ha estat un dels arguments que s'han posat sobre la taula a la xerrada que ha organitzat l'Oficina Sant Cugat Solidari, dins la campanya 'Sant Cugat viu Colòmbia'.

La Biblioteca del Mil·lenari ha estat el punt de trobada de representants de col·lectiu de Dones Immigrants, l'Escola Cultura de Pau i la Ruta Pacífica de Mujeres. L'Oficina Sant Cugat Solidari ha reunit aquestes entitats per abordar la crítica situació de les dones colombianes i quins poden ser els mecanismes que posin fi als abusos físics i morals que pateix aquest col·lectiu a mans dels grups paramilitars i narcotraficants.

Des de la Ruta Pacífica de Mujeres, s'estan cercant plataformes de suport internacional que donin alè a aquest grup de dones que treballa per a una resolució negociada del conflicte. Sense aquesta ajuda, el col·lectiu veu difícil l'efectivitat de les seves mobilitzacions, tot i la repercussió que va tenir la concentració de 20.000 dones l'any passat a la regió colombiana de Putumayo.

La nova actuació del col·lectiu de dones és una nova manifestació, a mitjans de juliol, a Bogotà. Una concentració que requereix, segons l'Escola de Cultura de Pau, grups de suport a l'estranger que conscienciïn la població de la necessitat d'ajudar les dones que són víctimes constants d'abusos.

Recordem que de la unió de la Ruta Pacífica de Mujeres i l'Organización Popular de Barrancabermeja va sorgir el col·lectiu 'Mujeres de Negro', una entitat que es concentra l'últim dimarts de mes per protestar contra les agressions que pateixen les dones a tot el món.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.