La Plataforma de Can Busquets emplaça l'Ajuntament a un debat públic sobre la modificació del PGM a la Floresta


Temes relacionats

L'Ajuntament aclareix alguns dels punts sobre el planejament de Can Busquets ( 4/mar/04)


  • Comparteix:

L'Ajuntament afirma que dels 260 habitatges previstos en el PGM , se n'ha reduït a 65.

L'Ajuntament afirma que dels 260 habitatges previstos en el PGM , se n'ha reduït a 65.

La Plataforma per la Defensa de Can Busquets ha emplaçat l'Ajuntament a celebrar un debat públic perquè demostri la veracitat dels arguments que ha donat en el procés seguit per l'equip de govern sobre Can Busquests. La Plataforma assegura que s'han manipulat dades, es confon l'opinió pública i no s'ha respectat l'esperit del Pla Director de La Floresta.

La Plataforma per la Defensa de Can Busquets ha acusat l'equip de govern de falsejar les dades que ha fet públiques per no aturar la urbanització d'aquesta zona forestal de La Floresta. Pel que fa a l'afirmació de l'Ajuntament que es construiran menys cases de les que inicialment estaven contemplades en el PGM, la Plataforma assegura que, en realitat, s'usaran el total de metres quadrats disponibles. Oriol Ribera.

Oriol Rivera

A Can Busquets es construiran exactament les vivendes que permet el PGM, ni una més ni una menys.


Sobre la possibilitat de legalitzar les cases fora d'ordenació que permet la modificació feta en el PGM a La Floresta, la Plataforma assegura que aquesta legalització es podria fer automàticament si es declarés Can Busquets com a Parc Forestal. De tota manera, la Plataforma no aclareix com s'indemnitzaria els legítims propietaris en cas que Can Busquets es declarés com a 'no urbanitzable'.

Finalment, la Plataforma assegura que la promesa de construcció de 175 habitatges públics és també 'falsa' i que, en el millor dels casos, només se'n faran entre 40 i 50. Per tot això, la Plataforma demana a l'equip de govern que demostri la veracitat dels seus arguments en un debat públic.

Oriol Rivera

Volem que l'Ajuntament demostri amb dades creïbles els arguments que dóna.


Malgrat l'aprovació de la modificació del PGM a La Floresta, la Plataforma confia que la Generalitat, que és qui ha de donar el vistiplau definitiu, tindrà en compte l'agressió mediambiental que suposa, per a la serra de Collserola, aquesta urbanització.

Recordem que l'Ajuntament ha explicat, en aquest sentit, que la voluntat seria conservar el 100% de Can Busquets i declarar-lo 'no urbanitzable' comportaria no poder fer front a les responsabilitat derivades de la conculcació dels drets dels propietaris. L'equip de govern afirma que els agradaria que la Generalitat donés el vistiplau a la proposta municipal. I, si no l'hi dóna, que sigui perquè la Generalitat vulgui fer front a la conservació del 100% del sector, assumint-ne els costos.

Veure arguments de l'Ajuntament de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.