El Museu engega un taller tèxtil per a dones que han patit violència de gènere


  • Comparteix:

Les dones aprendran la tècnica del teixit tradicional de la Casa Aymat

Les dones aprendran la tècnica del teixit tradicional de la Casa Aymat

El Museu del Tapís Contemporani ha iniciat aquesta setmana el projecte 'Explica'm teixint' destinat a dones que han patit maltractaments. La iniciativa, amb una durada de dos anys, vol potenciar l'art del tèxtil i alhora millorar la qualitat de vida d'aquestes dones fomentant la cohesió social i la participació.

Aquesta proposta, adreçada a les dones del col·lectiu 'No estàs sola', pretén oferir un espai còmode i de calma, on es puguin relacionar i passar una bona estona, al mateix temps que aprenen la tècnica del tapís. L'organització entén aquest projecte des d'una vessant terapèutica de l'art, un punt de trobada que ha de servir per a compartir experiències de vida i reforçar l'autoestima i la projecció personal.

L'últim director artístic de l'Escola Catalana de Tapís, Paco Minuesa, dirigirà l'aprenentatge d'aquest grup. L'artista local ha destacat que el taller té per objectiu preparar les participants perquè coneguin la tècnica del teixit que s'havia fet antigament a la Casa Aymat, sense oblidar el component terapèutic que els pot aportar.

Paco Minuesa

La idea és que en dos anys preparem aquestes dones en la tècnica del teixit que s'havia fet a l'Escola Catalana del Tapís.


La primera part del projecte es fa fins el juny, periode que ha de servir per formar el col·lectiu de dones durant tallers setmanals de dues hores i que compta també amb una terapeuta.

Un cop formades, i de cara al curs 2014-2015, les mateixes dones podran exercir elles mateixes de mestres, fent classes de tapís per a un públic familiar dins del programa del Server pedagògic del museu.

Paral·lelament, l'organització es planteja un programa d'activitats complementaris al voltant del món tèxtil, que permetin crear cohesió en el grup de dones i també obrir el projecte a la ciutadania. D'aquesta manera, es programaran visites guiades al Museu del Tapís Contemporani, a una colònia tèxtil, a la Maternitat d'Elna, al Museu Tèxtil de Terrassa i al Museu de la Indumentària de Barcelona.

El 8 de març, dins els actes del Dia de la Dona Treballadora, està programada una jornada de portes obertes d'aquest projecte per donar a conèixer com es treballa i què es fa.

Aquesta iniciativa està organitzada per Museus de Sant Cugat en col·laboració amb Dona Informació i el Patronat Municipal d'Educació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.