Una veïna demana la mediació municipal en un cas de frau a Promusa


  • Comparteix:

Imatge de la promoció del carrer d'Antoni Puigverd / Font: Google Maps

Imatge de la promoció del carrer d'Antoni Puigverd / Font: Google Maps

L'adjudicatària de Promusa Eunice Díaz ha demanat la mediació de l'Ajuntament en el judici amb l'empresa pública d'habitatge que, segons l'afectada, sosté que va cedir temporalment l'ús d'un pis en propietat. La família de l'afectada ha exposat el cas a l'audiència pública del ple, on l'alcaldessa s'ha mostrat disposada a tractar el tema per analitzar si els motius que al·lega Promusa són infundats o no.

La germana de l'adjudicatària i portaveu de la família, Esther Díaz, ha explicat que al 2011 el jutjat de primera instància número 3 de Rubí va emetre una sentència favorable a la família en la denúncia feta per Promusa el 2006. No obstant això, un recurs de la promotora ha provocat una darrera sentència de l'Audiència Provincial que dóna la raó a Promusa. Pendents de recórrer aquesta darrera sentència, la família demana parlar amb el consistori per intentar trobar una solució al marge de la via judicial.

Esther Díaz al·lega que en cap moment el matrimoni adjudicatari ha deixat d'habitar el pis per cedir-lo a un dels fills i la seva dona, sinó que hi ha hagut algun periode on han viscut tots plegats al mateix immoble.

Esther Díaz

Us puc assegurar que aquesta ha estat la nostra vivenda en tot moment i fins ara, si bé és cert que un fill ha viscut amb la seva dona amb nosaltres i no en lloc de nosaltres.


La família destaca que la seva feina de forners pot haver dificultat la presència al seu domicili en hores convencionals però afirma que no pot ser una raó per perdre la casa i emplaça Promusa i l'Ajuntament a parlar.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que des del consistori són molt rigorosos amb Promusa a l'hora de perseguir el possible frau en els termes dels contractes que se signen i que obliguen els adjudicataris a mantenir aquests habitatges com a domicili habitual. Conesa s'ha mostrat disposada a tractar el tema per comprovar si els motius que al·lega la promotora municipal són infundats o no.

Mercè Conesa

Els trucarem des de l'alcaldia i analitzarem com s'ha arribat fins aquí.


Conesa, que no tenia coneixement del cas, ha explicat que cal vetllar pel compliment de la legalitat i per trobar un equilibri entre l'interès general i l'interès particular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.