La UIC forma professors i alumnes amb un taller de primers auxilis i reanimació


Temes relacionats

La UIC prepara els joves davant els perills de l'alcohol i les drogues (27/abr/13)

200 escolars es formen en l'atenció a persones afectades per l'alcohol (21/abr/12)


  • Comparteix:

Enguany és la 3a edició d'aquest curs dirigit a alumnes i la primera a professors

Enguany és la 3a edició d'aquest curs dirigit a alumnes i la primera a professors

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) organitza dues noves sessions de formació en primers auxilis i reanimació cardiopulmonar. Dimarts de la setmana vinent, s'ha preparat una sessió dirigida a professors de batxillerat i cicles formatius d'arreu del país, que ja té una cinquantena d'inscrits, i el 5 d'abril s'ha organitzat una jornada per a alumnes de batxillerat i cicles.

Aquest taller de reanimació cardiopulmonar i primers auxilis és una iniciativa ludicocientífica del departament d'Infermeria de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC per mostrar i posar en valor el paper de la prevenció i la cura. És una activitat que posa en contacte els alumnes de la facultat amb estudiants de batxillerat i de cicles formatius. Com a novetat, enguany s'ha preparat la 1a edició d'aquesta proposta adreçada a professors d'aquests estudis.

De manera visual i pràctica, el taller vol situar els assistents en un escenari hipotètic però real, a través del qual puguin aprendre tècniques de reanimació cardiopulmonar bàsica i de primers auxilis.

A l'Estat espanyol es produeix una parada cardíaca cada 20 minuts i l'actuació en els cinc primers minuts és fonamental tant per reduir la mortalitat com per disminuir les seqüeles. L'activitat consisteix en el desenvolupament de diversos circuits, que tenen el seu punt de partida en una 'performance' teatral.

La jornada, que és gratuïta però que requereix inscripció prèvia, tindrà lloc al Campus Sant Cugat del centre universitari, i té el suport del departament de Salut de la Generalitat i de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.