El pensament de Kant i Arendt centra el primer dia del seminari 'Pensadors per la pau'


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres ha donat el relleu a Vicente Martínez Guzmán

Arcadi Oliveres ha donat el relleu a Vicente Martínez Guzmán

Sensibilitzar la població i crear opinió a l'entorn de la construcció de la pau. Amb aquesta voluntat ha obert el primer seminari 'Pensadors per la Pau', que al llarg de tot el cap de setmana ofereix xerrades i conferències al Centre Borja. Organitzat per la Universitat Internacional de la Pau, aquest primer monogràfic té com a objectiu acostar a tothom el debat filosòfic sobre la pau a través de l'anàlisi de tres filòsofs representatius del pensament occidental.

El president de l'ONG Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, encarregat d'inagurar el monogràfic, ha celebrat que aquestes jornades d'hivern coincideixin amb el vintè aniversari de la Universitat Internacional de la Pau.

Arcadi Oliveres

És el primer acte del vintè aniversari de la Universitat Internacional de la Pau, motiu de celebració, sobretot perquè fem actes d'hivern, que era un tema pendent.


Els membres de l'organització també han fet èmfasi en la voluntat de donar continuïtat, durant tot l'any a la tasca de la Universitat Internacional de la Pau, que al llarg dels seus 20 anys d'existència s'ha centrat gairebé només en els actes de la Universitat d'Estiu.

Malgrat que la Universitat no pot dur a terme tasques de recerca, Arcadi Oliveres ha volgut destacar que sí pot acostar el pensament filosòfic a tothom i aprofundir a nivell teòric.

Arcadi Oliveres

Durant aquests dos dies de reflexió volem aprofundir teòricament. Mai no hem pogut fer investigació, però sí docència i seminaris en profunditat com aquest.


El director de la Càtedra Unesco sobre Filosofia per la Pau, Vicente Martínez Guzmán, ha ofert una primera conferència sobre el pensament de Kant. Després d'aquesta primera xerrada, les 50 persones inscrites al monogràfic han participat en diversos actes lúdics, com un dinar o un taller de tai-chi i meditació.

El seminari acaba aquest diumenge amb l'anàlisi del pensament de Thoreau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.