ATENA Dones obre 'La Finestra' per fer arribar la seva opinió a la ciutat


  • Comparteix:

El grup Gadjo ha amenitzat la presentació de 'La finestra'.

El grup Gadjo ha amenitzat la presentació de 'La finestra'.

Atena Dones ha volgut obrir la seva opinió a la ciutat i sota el nom de 'La finestra' ha editat un butlletí mensual per incidir en la societat i aconseguir l'autèntica igualtat de drets entre homes i dones. En el primer número, ATENA demana més recursos a les administracions en compliment de les promeses fetes pels polítics, sobretot, en campanya electoral.

ATENA ha volgut obrir la finestra i deixar que la seva opinió arribi a la ciutat en forma de 4 pàgines en les quals es prendrà posició, cada mes, sobre temes d'actualitat, a més d'incloure una entrevista amb alguna dona o personatge públic rellevant que lluiti per la igualtat de sexes. En aquesta ocasió s'ha escollit Anna Solà, santcugatenca i nova directora executiva de l'Institut Català de la Dona.

Àngels Antiga, membre d'ATENA, ha explicat que la publicació vol deixar sortir una nova opinió a la ciutat que sovint, assegura, queda silenciada enmig d'un status quo que només té en compte l'opinió dels actors polítics:

Àngels Antiga

Aprofitarem aquesta tribuna per fer sentir la nostra veu i la nostra opinió.


El llançament de la publicació s'ha fet aprofitant la celebració del Dia Internacional de la Dona. Un concert ha servit per amenitzar la presentació de 'La finestra'. Segons Àngels Antiga, mentre siguin necessaris dies com el 8 de març significarà que el termòmetre per mesurar la igualtat entre sexes, segueix estant sota zero:

Àngels Antiga

A l'any 2004 encara cal un Dia de la Dona. Patim un greuge un comparatiu.


El cap de setmana ha inclòs altres actes emmarcats en la celebració del 8 de març. L'EMD ha acollit un debat sobre la situació de la dona, especialment de les famílies monoparentals formades per mare i fills. Les Dones de la Creu d'en Blau, a Les Planes, han exposats els treballs que duen a terme durant tot l'any al Centre Cívic. Segons ha explicat la presidenta, Maite Echevarría, amb aquesta exposició es dóna a conèixer la feina feta durant tot l'any:

Maite Echevarría

Ens reunim els dimcerse i fem pactchwork, punt de creu, mitja. Aquesta exposició, que ens dóna a conèixer, és tot un èxit.


Recordem que els actes continuaran fins el dia 25 de març amb activitats com ara representacions teatrals o concerts. L'actriu Teresa Cunillé representa 'Dones com jo' al Teatre- Auditori el proper dissabte 13 de març mentre que Beth Escudé i el seu 'Cabaret diabòlic' ho faran el divendres 12 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.