El TSJC deixa Torre Negra fora del Parc Natural de Collserola


Temes relacionats

El Suprem diu que Torre Negra no es pot considerar sòl d'especial protecció ( 7/nov/12)

El Suprem ratifica la potestat del consistori per protegir Torre Negra ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

Torre Negra / Foto: Barcelona-blogspot.com.es

Torre Negra / Foto: Barcelona-blogspot.com.es

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·la la inclusió de Torre Negra al Parc Natural de Collserola decretada per la Generalitat el 2010. Segons el tribunal, el fet que el sector no mereixi 'especial protecció', com han conclòs diverses sentències, l'exclou de formar part del parc. La sentència, sorgida arran d'un recurs d'una empresa de Núñez i Navarro, pot ser recorreguda al Suprem.

El tribunal remarca que diverses sentències anteriors ja concloïen que Torre Negra no reuneix les condicions per ser declarada com a sòl no urbanitzable d'especial protecció. Segons els jutges, el fet que aquests terrenys no compleixin aquests requisits l'impedeixen formar part del Parc de Collserola, ja que la Llei d'Espais Naturals estableix que només podran formar part d'un parc natural aquells indrets que presentin 'valors naturals qualificats'.

El tribunal especifica que la sentència només es refereix a l'espai de Torre Negra i no al decret global de declaració de Parc Natural de Collserola. En aquest sentit, els jutges opinen que 'no cal confondre el que és l'àmbit de la Serra de Collserola amb l'ampliació que es persegueix amb la inclusió de Torre Negra'.

Resposta del consistori
A demanda de Cugat.cat, el consistori sosté que 'Torre Negra forma part, indiscutiblement, dels límits de la Serra de Collserola'. L'Ajuntament no comparteix la sentència i recorda que 'és la Generalitat qui ha de fer la valoracio jurídica i prendre decisions'. En aquesta resposta, el consistori assegura que no té cap dubte de la voluntat protectora de la Generalitat sobre Torre Negra.

Què diu Nuñez i Navarro
L'advocat de Núñez i Navarro, Rafael Jiménez, ha explicat en declaracions a Cugat.cat que la sentència dóna la raó a l'empresa i que evidencia 'la gairebé desviació de poder' que l'Ajuntament, diu, ha demostrat en la defensa de Torre Negra.

Rafael Jiménez

L'Ajuntament ha fet una actuació temerària. Pràcticament la podem considerar una desviació de poder.


Jiménez ha manifestat que Núñez i Navarro esperarà que es resolguin els altres processos judicials oberts contra l'Ajuntament abans de decidir el proper pas en aquest assumpte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.