L'Ajuntament introdueix el vot telemàtic per mòbil en els processos participatius


  • Comparteix:

Imatge de l'últim consell de ciutat

Imatge de l'últim consell de ciutat

L'Ajuntament introdueix per primera vegada el vot telemàtic en processos participatius. El tinent d'alcalde de Participació Ciutadana ha avançat a Cugat.cat que el Consell de Ciutat serà l'espai on es posarà en funcionament el sistema de votació electrònica a través d'una aplicació mòbil. Així, els membres del consell podran decidir sobre quins temes de ciutat s'ha de debatre.

En una columna de Cugat.cat, el tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha anunciat que el consistori aplicarà de forma pionera el vot telemàtic en processos participatius. El Consell de Ciutat, com a màxim òrgan de partipació de la ciutat, ha estat l'escollit per fer de conillet d'Índies en la posada en marxa de la votació electrònica en l'àmbit municipal.

Francesc Carol

Usem aquest sistema perquè les noves tecnologies han de passar obligatòriament per l'smartphone. És un sistema de microconsultat adaptat a mòbil.


D'aquesta manera, Carol explica que els membres del Consell de Ciutat podran votar, a partir d'una aplicació mòbil, quins són els temes prioritaris a tractar. Segons Carol, el Consell de Ciutat 'esdevindrà pioner' a la ciutat en l'ús dels nous sistemes de votació electrònica.

Carol ha defensat la utilitat dels sistemes de votació electrònica dins la democràcia participativa. A títol personal, Carol ha apuntat que aquestes tecnologies poden facilitar l'adopció del sistema de les llistes obertes en convocatòries electorals o la realització de consultes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.