El Pi d'en Xandri i el Collserola estalvien energia amb el projecte Euronet 50/50


  • Comparteix:

Les escoles Pi d'en Xandri i Collserola fomenten les bones pràctiques en matèria energètica gràcies a la implantació del projecte Euronet 50/50. Es tracta d'una iniciativa d'àmbit europeu on els alumnes es fan responsables del consum d'energia i de la cerca de conductes que propiciïn l'estalvi a través de la figura de l''Ecoguies'.

Euronet està en marxa a 500 centres educatius de tot el continent, entre ells les dues escoles santcugatenques. La iniciativa implica alumnes, mestres i fins i tot el personal que treballa a l'equipament per reduir la factura energètica. La manera d'aconseguir-ho és a través de petites auditories que permeten detectar l'impacte dels hàbits quotidians a la despesa final.

L'eix central, però, són els alumnes que són els mesuren l'impacte i, si cal, proposen els nous hàbits a seguir. La mestre i responsable del projecte al Pi d'en Xandri, Montserrat Rosselló, ha explicat que els estudiants han assumit la seva responsabilitat i a través dels 'Ecoguies' ajuden a ajustar les rutines a l'estalvi.

Montserrat Rosselló

La meva 'Ecoguia' és la que em corregeix. Tenen molt present quan cal tancar els llums, els ordinadors o la calefacció.


La figura de l''Ecoguia' és una de les claus del projecte. Són alumnes que assumeixen les tasques de seguiment del comportament i la despesa per intervenir i modificar els comportament. Aquest dimecres han estat investits els nous 'Ecoguies', que com en Ramon Pérez porten el seguiment diari del projecte.

Ramon Pérez

A cada aula hi ha un 'Ecoguia' que revisa les fonts d'energia de cada classe i, si es pot estalviar, dóna indicacions de com fer-ho.


La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans i Sostenibilitat, Cristina Paraira, ha visitat el centre i ha encoratjat els nous 'Ecoguies' a tirar endavant el projecte amb il·lusió. Paraira ha destacat com amb petites accions es pot aconseguir un gran benefici.

Cristina Paraira

Els nens aprenen que amb petites accions poden ajudar a disminuir el consum i la despesa energètica. D'aquesta manera contribueixen a fer un món millor.


El programa contempla que el 50% de l'estalvi que es pugui generar als centres retorni a les escoles per què aquestes puguin millorar les instal·lacions de l'àmbit energètic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.