Els botiguers, inquiets per l'impacte de l'espai comercial del Centre Direccional


Temes relacionats

La Generalitat descarta la construcció d'un macrocentre comercial a Cerdanyola ( 7/mar/14)

L'Ajuntament demana un sostre comercial màxim per al Centre Direccional (16/des/13)

CiU demana a l'Incasòl mesures compensatòries al macrocentre comercial ( 9/des/13)

El comerç local articula un front comú per si es confirma el macrocentre comercial ( 5/des/13)


  • Comparteix:

Els comerciants han valorat la retirada del macrocentre comercial

Els comerciants han valorat la retirada del macrocentre comercial

Sant Cugat Comerç (StC) i l'Associació de Comerciants Centre-Vila sostenen que el fet que finalment el Centre Direccional de Cerdanyola no aculli un macrocomplex comercial no blinda els interessos dels botiguers. Tot i felicitar-se per l'anunci fet aquest dijous per la Generalitat, les entitats estan a l'espera que es concreti el model comercial del sector i demanen que aquest permeti la convivència amb el petit comerç de les ciutats properes.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha descartat aquest dijous que un macrocentre comercial s'ubiqui al sector del Centre Direccional, a tocar de Sant Cugat. Una afirmació que no dóna tranquil·litat als comerciants locals que consideren que la reducció a la meitat de l'espai dedicat a l'activitat comercial no garanteix que una gran superfície no pugui construir-se a la zona.

Tant Sant Cugat Comerç com l'Associació de Comerciants Centre-Vila estan a l'expectativa de com es concretarà el model comercial a la zona, arran del Pla Director Urbanístic (PDU) presentat aquest dijous i que aquest mes aprovarà la Generalitat.

El PDU reparteix l'activitat comercial entre les plantes baixes de la zona residencial, mentre que gran part de l'activitat comercial es concentrarà en una parcel·la a tocar de l'AP7 i l'estació de Renfe. El document limita els usos comercials al 50% del sostre d'aquesta parcel·la, és a dir, a uns 108.000 metres quadrats, quan l'anterior estudi en destinava 216.000.

La presidenta de Sant Cugat Comerç, Maite Pérez, ha recordat que la lluita de la seva entitat és perquè cap centre comercial gran vagi en aquest sector.

Maite Pérez

Està molt bé. Però nosaltres lluitem perquè no hi hagi cap centre comercial gran. Però atenció que no ens posin un centre comercial de 90.000 metres quadrats!


En la mateixa línia s'ha mostrat la presidenta de l'Associació de Comerciants Centre-Vila, Maria Calopa, que creu que l'anunci que no es farà el macrocomplex és 'per apaivagar' les crítiques dels comerciants.

Maria Calopa

Quina garantia hi haurà? Per què diuen això ara? Per fer-nos callar? Igualment hi haurà zona comercial més gran o més petita.


Un posicionament que també comparteix Cerdanyola Comerç i Serveis que ha demanat la limitació de les grans superfícies comercials a la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.