Ja es poden demanar les subvencions de cooperació i educació al desenvolupament


  • Comparteix:

Un dels projectes de cooperació a Bolívia / Foto: Ajuntament

Un dels projectes de cooperació a Bolívia / Foto: Ajuntament

Ja s'ha obert el termini per sol·licitar les subvencions als projectes de cooperació i a les accions d'educació per al desenvolupament. Les peticions es poden fer fins al 4 d'abril i s'han de presentar a qualsevol Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Les subvencions tenen un import total de 183.000 euros.

Les entitats de cooperació poden presentar projectes anuals o bianuals, mentre que les d'educació per al desenvolupament han de ser accions anuals.

Projectes de cooperació
Els projectes de cooperació que optin a una subvenció han d'intentar millorar els problemes originats per causes estructurals del país receptor i han de respectar la identitat històrica i cultural. A més, els projectes han de ser econòmicament, socialment i políticament viables i que un cop finalitzat l’ajut es puguin desenvolupar de forma autònoma. Els projectes també han de fomentar i permetre l’autogestió de la població benficiària.

Un altre dels requisits és que les entitats han d'informar dels seus projectes a la població de Sant Cugat. Les propostes han d'ajustar-se a les prioritats temàtiques recollides en el pla director de cooperació, pau i drets humans vigent.

El consistori valorarà que els projectes s’adeqüin a les àrees geogràfiques prioritàries definides en el pla: l’Amèrica Llatina, el Magrib, els països en reconstrucció post-conflicte - especialment les nacions sense estat - i els països originaris dels fluxos migratoris arribats a Sant Cugat (l'Equador, Bolívia, el Marroc i Colòmbia).

Educació per al desenvolupament
Les accions d'educació per al desenvolupament s'han d’adreçar, com a mínim, a la població de Sant Cugat i han de contemplar una o més de les dimensions de l’educació per al desenvolupament (sensibilització, formació, investigació, incidència política i dimensió social). A més, les accions proposades han de fomentar la participació de la població en l'àmbit de la cooperació, la pau i els drets humans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.