L'Associació Multicultural porta el cònsol del Paraguai a Sant Cugat


Temes relacionats

L'Associació Multicultural instal·la una parada informativa sobre la visita de Buffa ( 1/mar/14)

L'Associació Multicultural convida el cònsol del Paraguai a Sant Cugat ( 1/feb/14)


  • Comparteix:

El cònsol de Paraguai visita Sant Cugat

El cònsol de Paraguai visita Sant Cugat

El cònsol general del Paraguai a Barcelona, Juan Buffa, visita aquest dimarts Sant Cugat. L'acte, impulsat per l'Associació Multicultural, constarà d'una conferència a dos quarts de deu del matí a la Casa de Cultura en què s'abordaran qüestions com la política migratòria del país. La visita del cònsol servirà a la comunitat local de paraguaians, formada per 460 persones, per aclarir dubtes sobre assumptes migratoris com les repatriacions i per exposar les seves preocupacions.

La reunió s'iniciarà amb el visionat d'una sèrie de tràilers de cinc minuts que exposen la situació real d'alguns paraguaians a Catalunya. L'objectiu de la sessió és que els paraguaians residents a Sant Cugat se sentin integrats en la comunitat local, tal com explica el coordinador de l'Associació Multicultural Diego Castelo.

Diego Castelo

Els paraguaians residents a Sant Cugat volen donar-se a conèixer per destacar que la seva presència com a comunitat és real.


La trobada va dirigida tant als nouvinguts com als santcugatencs i pretén fer de nexe entre les dues comunitats. Diego Castelo també ha defensat que aquesta integració ha de comptar amb la col·laboració de les dues cultures i que els paraguaians de Sant Cugat són conscients que la llengua és el mitjà més directe i eficaç per comprendre la cultura catalana.

Diego Castelo

La llengua catalana és molt important i aquest és el mitjà d'integració. La comunitat de paraguaians té ganes d'integrar-se per mitjà de la llengua catalana i és per això que farem un curs de català més endavant.


Per aquest motiu, l'Associació Multicultural de Sant Cugat té previst fer una sèrie de cursos de català per als estrangers, sobretot els paraguaians. La comunitat originària d'aquest país a Sant Cugat és d'unes 460 persones, segons l'entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.