La Fundació Main vol col·laborar en prevenció amb els centres educatius locals


  • Comparteix:

Un grup de joves de la Fundació Main / Foto: Fundació Main

Un grup de joves de la Fundació Main / Foto: Fundació Main

La Fundació Main, dedicada al suport formatiu a joves conflictius, vol portar la prevenció als centres educatius santcugatencs. L'entitat treballa des de fa cinc anys a Sant Cugat i actualment té en marxa dos projectes a la ciutat amb una trentena d'alumnes derivats d'instituts per problemes conductuals o de trastorn psicològic.

En concret, la fundació té a la ciutat la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) per a estudiants de segon cicle de secundària amb problemes conductuals. Fa cinc anys que està en marxa al municipi i té 16 alumnes.

D'altra banda, Sant Cugat és una de les tres úniques ciutats on la Fundació Main desenvolupa el projecte de Mòduls d'Atenció Psicoeducativa per a Adolescents (MAPA), en marxa des de fa dos anys i actualment amb una dotzena d'alumnes amb diagnòstic de trastorn psicològic.

Els sotsdirector de la Fundació Main, Jordi Boza, ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu final és tant la vessant formativa com la millora personal dels usuaris per a la seva integració.

Jordi Boza

Hi ha una part acadèmica, però el principal objectiu és la integració social i la millora personal dels alumnes.


Tot i els bons resultats dels dos projectes, que aconsegueixen segons Boza un alt percentatge d'integració i d'alumnes que continuen la seva formació després de la secundària, ara la fundació vol portar el seu treball als centres santcugatencs per incidir sobretot en la prevenció.

L'entitat treballa ja amb les escoles Collserola i Gerbert d'Orlhac, que reben el suport de l'Obra Social la Caixa. La fundació, que també col·labora amb els serveis socials de l'Ajuntament, està en converses per estendre aquest projecte a altres centres, així com iniciar grups d'atenció familiar.

Jordi Boza

Estem parlant amb l'Ajuntament, Inspecció i els instituts per poder continuar amb els grups d'estudi assistit. L'objectiu és donar suport i treballar la prevenció. Col·laborem amb la Caixa.


La Fundació Main és privada sense ànim de lucre que rep el 100% del seu finançament a través de la conselleria d'Ensenyament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.