20 joves santcugatencs rebran formació dual a Alemanya amb pràctiques pagades


  • Comparteix:

La regidora Esther Salat i el tinent d'alcalde Carles Brugarolas, durant la presentació de la proposta / Foto: Localpres

La regidora Esther Salat i el tinent d'alcalde Carles Brugarolas, durant la presentació de la proposta / Foto: Localpres

Una vintena de joves santcugatencs podran formar-se a Alemanya amb plans que combinen estudis teòrics amb pràctiques remunerades a empreses. El projecte, anomenat CatAzubi2014, ofereix ajuts de fins a 30.000 euros per a tres anys i mig d'estada al país germànic. La sessió informativa tindrà lloc dijous de la setmana que ve i cal inscripció prèvia via correu electrònic (stcugat@b4m.cat) per assistir-hi.

Què és la formació dual?
És un sistema de formació professional (FP) que combina l'aprenentatge a empreses amb els estudis teòrics. A més, el sistema alemany paga 818 euros nets mensuals als estudiants durant els tres anys i mig que duren els cursos.

Quines professions puc aprendre?
Les opcions són diverses. Hi ha professions del sector tècnic del món de la indústria, la fusta, l'eletrònica, etc. També hi ha oficis de la restauració, de l'àmbit sociosanitari, la informàtica, la química, etc.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha destacat l'opció que poden aprofitar els joves santcugatencs.

Carles Brugarolas

Estem davant d'una oportunitat que els joves han d'analitzar.


Qui pot optar a les places?
Cal ser santcugatenc, tenir nacionalitat europea i tenir entre 18 i 30 anys. Segons el tipus de professió a què es vulgui optar, cal tenir l'ESO, el Batxillerat o un grau mitjà d'FP.

Quins diners rebré per a la formació?
El govern alemany ofereix subvencions per facilitar la mobilitat laboral als joves no alemanys a través del programa MobiProEU. Els ajuts paguen els cursos d'alemany a Catalunya previs al trasllat (3.720 euros), l'estada (818 euros mensuals durant els tres anys i mig) i dos viatges a l'any per visitar la família a Catalunya (300 euros pels trajectes d'anada i tornada).

On puc obtenir més informació?
Dijous de la setmana que ve, hi ha una sessió informativa a les quatre de la tarda a la Casa de Cultura. Cal enviar un correu a stcugat@b4m.cat per assistir-hi. A la trobada, s'explicarà com entrar en el procés de selecció per tenir una de les 20 places.

La regidora d'Educació, Esther Salat, explica que al setembre començaran les pràctiques i les classes.

Esther Salat

A finals d'abril començaran els cursos d'alemany i al setembre, la formació dual.


De qui és la iniciativa?
És una iniciativa de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), de la qual Sant Cugat forma part, i de Bridge for Mobility. L'Ajuntament col·labora en la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.