Primer pas per convertir Cugat.cat en una entitat pública empresarial


  • Comparteix:

Membres de Cugat.cat

Membres de Cugat.cat

Llum verda inicial del ple a la creació de l'entitat pública empresarial local Cugat.cat. El nou ens substituirà l'actual organisme autònom que gestiona el grup de comunicació multimèdia municipal, mantenint les condicions de la plantilla i la funció de servei públic audiovisual, però dotant-lo de més agilitat i eficiència. En el mateix tràmit, s'adapta la gestió de l'ens al que preveu la llei de comunicació audiovisual de Catalunya.

L'actual Organisme Autònom Municipal de Comunicació i Informació Ciutadana (OAMCIC), que gestiona Cugat.cat, serà substituït a tots els efectes per l'entitat pública empresarial. Una nova carcassa jurídica per al servei públic audiovisual de la ciutat, que comportarà un millor encaix amb l'activitat real de Cugat.cat sense allunyar-la de la seva funció essencial d'informació a la ciutadania. La plantilla se subrogarà, amb les mateixes condicions i antiguitat, però es guanyarà en eficiència en la gestió, tal com ha destacat la regidora de Comunicació, Joana Barbany.

Joana Barbany

El mitjà segueix sent de titularitat pública, però implica que està sotmès en bona mesura al dret privat. Permet ser més àgil i més eficient.


Els grups de l'oposició han valorat el canvi, que consideren que és un pas endavant.

Soler / Calderon / B

És una bona decisió . / Dota d'una estructura que garanteix la independència, pluralitat i funció pública. / La nostra inquietud era mantenir la titularitat pública i la vocació pública.


Tot i així, el PP ha marcat com a repte del grup de comunicació augmentar el seus recursos propis, tal com ha destacat el regidor Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Crec que no s'ha fet prou esforç perquè els ingressos siguin majors. Podria dinamitzar-se més l'obtenció d'ingressos via serveis.


En el mateix tràmit, el ple ha donat llum verda a l'adaptació de Cugat.cat a la llei de comunicació audiovisual de Catalunya. Els principals canvis afecten l'estructura de govern de l'ens, que passarà a comptar amb un consell d'administració de perfil professional elegit pel ple per majoria qualificada de dos terços. També es crearà un consell consultiu i assessor, format per representants de tots els grups polítics municipals i de la societat civil santcugatenca, que serà l'àmbit de participació de la ciutadania.

A més, un contracte-programa pluriennal regularà la relació entre la gestió independent i professional del mitjà i les decisions polítiques que adopti el ple. El document concretarà les missions de servei públic que ha de desenvolupar Cugat.cat i fixarà un marc pressupostari estable per finançar l'activitat del mitjà.

Tots aquests canvis es confirmaran previsiblement a finals d'any, un cop superada la fase d'exposició pública i l'aprovació definitiva dels documents. A més, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) haurà de fer un informe sobre el contracte-programa aprovat al ple d'aquest dilluns abans de completar la tramitació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.