El cònsol del Paraguai analitza la situació dels paraguaians a Sant Cugat


Temes relacionats

L'Associació Multicultural porta el cònsol del Paraguai a Sant Cugat (17/mar/14)

El cònsol de l'Equador analitza l'estat de la comunitat equatoriana a la ciutat (21/gen/14)


  • Comparteix:

Analitzar la situació de la comunitat paraguaiana a Sant Cugat i intercanviar opinions sobre polítiques d'immigració. Aquest ha estat un dels eixos que ha centrat la visita aquest dimarts del cònsol general del Paraguai a Barcelona, Juan Buffa. Buffa ha ofert una xerrada a la Casa de Cultura, davant una vintena de persones, i ha visitat els estudis de Cugat.cat.

L'acte, impulsat per l'Associació Multicultural de Sant Cugat, ha constat d'una conferència on s'han abordat qüestions com la política migratòria del país i on s'ha aprofitat per conèixer més i millor la història d'aquesta zona de Llatinoamèrica a través d'uns vídeos explicatius.

La visita del cònsol ha servit també a la comunitat local de paraguaians, formada per 460 persones, per aclarir dubtes sobre les repatriacions i per exposar les seves preocupacions. De fet, la legalització de documents de feina i d'estudi són els principals assumptes que passen pel consolat de Barcelona.

El cònsol general del Paraguai, Juan Buffa, ha explicat a Cugat.cat que tenen, a part, un fons social per ajudar i assistir els paraguaians que passen per situacions difícils com problemes de salut, accidents o maltractaments domèstics.

Juan Buffa

La legalització de documents de feina i d'estudi sempre passen pel consolat. També tenim un fons social per ajudar els paraguaians que passen per situacions difícils com problemes de salut, accident o maltractament. Nosaltres els assistim.


A la trobada han participant tant paraguaians com santcugatencs i ha servit per fer de nexe entre les dues comunitats.

L'Associació Multicultural de Sant Cugat té previst portar a Sant Cugat la consolessa de Bolívia al maig per continuar amb les trobades amb els seus compatriotes establerts a la nostra ciutat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.