La directora del Sincrotró preferiria una nova infraestructura científica al Parc Alba


Temes relacionats

La Generalitat descarta la construcció d'un macrocentre comercial a Cerdanyola ( 7/mar/14)

Vila diu que la Generalitat 'no sintonitza' amb el macrocentre de Cerdanyola ( 6/mar/14)

Conesa vol que Sant Cugat influeixi en el model de centre comercial de Cerdanyola (30/nov/13)


  • Comparteix:

Caterina Biscari, directora del sincrotró Alba / Foto: La Xarxa

Caterina Biscari, directora del sincrotró Alba / Foto: La Xarxa

La directora del Sincrotró, Caterina Biscari, reconeix que hauria preferit una nova infraestructura científica al Parc Alba en comptes d'un complex comercial. Biscari no veu amb mals ulls el pla urbanístic del Centre Direccional, on hi ha les instal·lacions del sincrotró de Cerdanyola a tocar de Sant Cugat, i està convençuda que no els perjudicarà. La directora admet que 'òbviament hauria preferit fer una nova infraestructura científica', tot i entendre 'les prioritats de les administracions locals'.

Finalment el Parc Alba no inclourà un macrocomplex comercial, però sí que fa una reserva d'espai comercial de 100.000 metres quadrats. Biscari està convençuda que aquest projecte no els treu lloc i recorda que al voltant d'aquesta infraestructura ja existeix un teixit científic important, sobretot la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), d'on surten bona part dels usuaris del Sincrotró, com ha explicat en declaracions a La Xarxa.

Caterina Biscari

Personalment penso que el desenvolupament comercial i urbanístic al voltant del Sincrotró no ens fa mal, però naturalment si m'haguessin preguntat hauria preferit una nova infraestructura.


El sincrotró Alba farà els propers dies quatre anys. Aquest accelerador de partícules va costar 200 milions d'euros i té potencial per obrir una trentena de línies d'investigació. Actualment, però, només en funcionen set. Biscari ha anunciat que enguany s'ha començat a construir la vuitena línia i estan a punt per engegar la novena.

Entre els nous usos de l'Alba, hi destaca l'artístic: el Museu Naciona d'Art de Catalunya (MNAC) hi ha obert una investigació que permet estudiar els materials i pigments de les obres.

Pel que fa a la fuga de cervells, Biscari ha explicat que el sincrotró de Suècia s'ha endut un bon nombre d'investigadors de l'Alba, perquè 'les condicions econòmiques són molt millors'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.