El Dia Mundial del Parkinson potenciarà la sensibilització i el paper del cuidador


  • Comparteix:

La programació s'ha presentat en roda de premsa

La programació s'ha presentat en roda de premsa

La secció local de l'Associació Catalana per al Parkinson es marca com a objectiu sensibilitzar més la població i visualitzar la figura del cuidador amb els actes que ha preparat amb motiu del dia mundial de la malaltia. Entre l'1 i el 27 d'abril, Sant Cugat acollirà una exposició, un conferència, un concert benèfic i un taller de jocs, organitzat per AVAN, que volen trencar barreres socials i recordar la necessitat de dissenyar unes millors polítiques socials per als afectats de malalties neurodegeneratives.

'Tot superheroi necessita un supercompany'. Aquest és el lema de la campanya que tira endavant la Federació Espanyola de Parkinson, i a la qual la secció local de l'Associació Catalana per al Parkinson s'hi suma amb el suport de l'Ajuntament a través de la Taula de Persones amb Malalties Neurodegeneratives. El consistori fa costat un any més als afectats subratllant la necessitat de sensibilitzar la població i, sobretot, posant en valor la figura del cuidador, tal com explica la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Sempre volem acompanyar perquè l'entitat fa molta feina a la Taula de Persones amb Malalties Neurodegeneratives i ens expliquen què hem de fer i com ajudar-los.


El president de la secció local de l'Associació Catalana per al Parkinson, Esteve Sala, ha destacat com és d'important la figura del 'supercompany', un paper que ha situat tant en la família, com els cuidadors, amics i la societat en general. Sala, però, ha fet una crida a les institucions perquè 'afinin' més en el disseny de les polítiques socials en l'àmbit de les malalties neurodegeneratives.

Esteve Sala

Com poden dissenyar polítiques adequades si no saben quants malalts hi ha? Per això algunes polítiques fallen.


Les activitats del Dia Mundial del Parkinson començaran l'1 d'abril amb una exposició d'artteràpia per a persones afectades a la Casa de Cultura. Un escenari que també acollirà la xerrada del 10 d'abril sobre el suport psicològic per afrontar la patologia. La música agafarà el relleu el 12 d'abril amb un concert benèfic a càrrec de les Joventuts Musicals a l'Escola de Música. Les entrades per al concert costen vuit euros i es poden adquirir a la Casa de Cultura o fent reserva al número 636 608 964.

El dia 27 d'abril, de la mà de l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), arribarà un taller de jocs a la Rambla del Celler i la plaça de la Vila perquè els participants afrontin situacions pròpies del Parkinson.

Les activitats del Dia Mundial del Parkinson, que es commemora l'11 d'abril, reben també el suport de Cugat.cat, Joventuts Musicals (JJMM), els setmanaris 'Diari de Sant Cugat' i 'Tot Sant Cugat', i Sant Cugat Comerç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.