Els Premis Ciutat de Sant Cugat refermen el compromís social i cultural de la ciutat


Temes relacionats

Monsó: 'A Sant Cugat vaig venir per amor i m'hi ha arrelat veure créixer la meva filla' (24/mar/14)

Taller Jeroni: 'Estem molt contents i agraïts a les persones que ens han votat' (24/mar/14)

L.Ponsatí: 'El Voluntariat per la Llengua no estaria aquí sense la tasca dels voluntaris' (24/mar/14)

Club Rugby: 'El premi és un compromís amb la ciutat i els valors del rugbi' (24/mar/14)

Domènec Miquel: 'La lluita pel patrimoni ha de ser un premi compartit amb molta gent' (24/mar/14)

Elisabet Franch: 'És un honor portar el nom de Sant Cugat arreu del món' (24/mar/14)


  • Comparteix:

Foto de família dels guanyadors

Foto de família dels guanyadors

Els Premis Ciutat de Sant Cugat 2013 han reconegut la feina de Voluntariat per la Llengua, el Club Rugby Sant Cugat, la flautista Elisabet Franch, l'historiador Domènec Miquel i la cooperativa Taller Jeroni de Moragas per les seves respectives trajectòries i els esforços per fer que la ciutat segueixi el seu creixement. A més, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha atorgat a l'escriptora Imma Monsó el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat per la seva contribució a la literatura catalana.

Voluntariat per la Llengua ha estat guardonat per promoure l'ús del català en l'àmbit local. L'entitat ha celebrat el desè aniversari promovent el voluntariat lingüístic entre persones que habitualment parlen català i conversen amb altres que volen agafar fluïdesa. Es tracta d'un programa de la Direcció General de Política Lingüística gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL). L'entitat ha organitzat moltes iniciatives per promoure l'ús del català en l'àmbit local.

Club de Rugby Sant Cugat ha rebut un dels guardons d'enguany pels èxits esportius de la seves categories. El sènior va disputar la promoció per pujar a Divisió d'Honor per primera vegada, els juvenils són campions de Catalunya i de l'Estat espanyol i els cadets també són campions de Catalunya i tercers a l'Estat espanyol. Els infantils i les categories sub14 i sub12, entre d'altres, també han assolit diverses fites. A més, l'entitat ha estrenat una secció de sènior femenina.

La flautista Elisabet Franch Moncunill ha estat guardonada amb un Premi Ciutat de Sant Cugat per la seva 'excel·lència musical'. Franch, que va estudiar a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, toca des de fa tres anys com a primera flauta a l'Orquestra de l'Acadèmia l'Scala de Milà. Franch ha rebut nombrosos i prestigiosos premis internacionals. Actualment, està tocant amb la Haifa Symphony Orchestra d'Israel com a solista convidada en una gira de 38 concerts pels Estats Units, i ha debutat recentment en un recital amb el Haifa Soloists Ensemble a San Francisco el 15 de març, al Marines Memorial Theatre.

L'historiador Domènec Miquel i Serra ha estat guardonat amb un premi per la seva trajectòria cultural, implicat de ple en la difusió del patrimoni monumental tant medieval com del modernisme de la ciutat. També és autor i col·laborador de diferents llibres sobre la història de Sant Cugat. Defensor i promotor de la restauració i conservació del Monestir, la Casa Abacial i l'arquitectura modernista. Fundador de la revista 'Gausac'.

La cooperativa Taller Jeroni de Moragas ha rebut el reconeixement de la ciutat pel seu 40è aniversari. L'objectiu principal del taller és que la persona assoleixi el major grau de qualitat en tots els àmbits de la seva vida, facilitant la construcció d'un projecte de vida realista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.