El col·lectiu Justa Revolta porta l'obra 'Homes' a la Casa de Cultura dins els actes del Dia de la Dona


  • Comparteix:

La representació estava organitzada per l'Espai Jove.

La representació estava organitzada per l'Espai Jove.

Dones modernes i superades però que, a través del seu discurs i el seu comportament mostren el sexisme encara arrelat a la nostra societat. Són les protagonistes de l'obra 'Homes', que el col.lectiu sabadellenc Justa Revolta ha dut a la Casa de Cultura, en un dels actes organitzats per l'Ajuntament en motiu del Dia de la Dona Treballadora.

Segons la membre del col.lectiu sabadellenc Justa Revolta, Júlia Alsinet, l'obra pretén deunciar el sexisme latent en la nostra societat.

Júlia Alsinet

Denuncia el sexisme latent que viu la nostra societat, encara que es digui que està calmat, no és cert, el sexisme d'arrel encara hi és.


Popularitzada per la companyia T de Teatre, 'Homes' posa en escena diverses situacions en què cinc dones parlen d'homes, o hi estableixen relacions. A través de diversos monòlegs i diàlegs, l'obra posa de manifest la relació de dominació que s'estableix entre homes i dones.

L'entitat local Espai Jove l'ha dut a la Casa de Cultura com un dels actes celebrats aquesta setmana amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Un dels fragments que Justa Revolta ha dut a Sant Cugat retrata el perfil de l'home que no col.labora en les tasques domèstiques.

Júlia Alsinet

El típic home que arriba a casa i s'asseu al sofà. Potser sembla exagerat, però més que reivindicativa, diria que és una obra realista.


Lluny de tractar la qüestió de la discriminació per raó de gènere des d'una visió catastrofista, 'Homes' retrata la situació de les dones amb humor i altes dosis d'autocrítica, desenmascarant el masclisme socialment acceptat, i certs tics que mostren que, en molts casos, són les mateixes dones qui aproven la seva situació de desigualtat social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.