La Farga participa en un xat europeu sobre els reptes de l'ampliació de la UE


  • Comparteix:

Més 5000 escoles d’arreu d’europa participen en la “Primavera d’Europa 2004.

Més 5000 escoles d’arreu d’europa participen en la “Primavera d’Europa 2004.

Quatre alumnes de 3r. d'ESO de l'escola La Farga han participat aquesta setmana en un nou xat europeu del projecte 'Primavera d'Europa 2004: l'ampliació'. Uns 40 joves d'arreu d'Europa han pogut debatre, entre d'altres qüestions, sobre els reptes que suposarà l'ampliació de la Unió Europea.

Georges Ingber, expert de la comissió europea, ha estat l'encarregat d'explicar als estudiants aquest procés d'ampliació i de debatre amb ells com cal informar als ciutadans.

Aquesta és la segona vegada que alumnes de la Farga participen en un d'aquests xats europeus, i segons Albert Cortés, de l'Institució Familiar d'Educació, es tracta d'una experiència molt positiva, d'una banda per la pràctica que fan parlant anglès, i de l'altra, per tot el que aprenen sobre la Unió Europea, i en aquest cas, sobre com s'explicarà als ciutadans el seu procés d'ampliació.

Cortés ha volgut subratllar també l'interés d'uns joves, que per la seva edat, no van viure de prop l'adhesió d'Espanya a la UE.

Albert Cortés

És molt interessant per la pràctica de l'anglès i també per tot el que aprenen sobre la UE i el procés d'ampliació.


Aquestes trobades, que s'emmarquen dins el projecte "Primavera d'Europa 2004: l'ampliació", giren al voltant d'un tema pactat prèviament i que els propis estudiants han de preparar. Albert Cortés.

Albert Cortés

Hi ha tot un procés de recollida d'informació i de posada en comú que es fa també amb els professors, però ho preparen ells.


Tota aquesta informació i el que aprenen els joves en el xat ho posen després en comú amb els seus companys en el marc d'un treball global de classe que permet als estudiant conèixer més de prop la realitat actual de la Unió Europea i del procés de la seva ampliació.

El proper xat europeu d'aquest programa serà el proper dia 15, tractarà sobre la protecció del medi ambient en l'Europa ampliada i comptarà una vegada més amb la participació dels alumnes de l'escola santcugatenca La Farga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.