La Gimbernat aposta per la fisioteràpia en el tractament de l'autisme


  • Comparteix:

La teràpia amb cavalls estimula l'efectivitat i augmenta la capacitat d'independència

La teràpia amb cavalls estimula l'efectivitat i augmenta la capacitat d'independència

L'Escola Universitària Gimbernat, ubicada a Sant Cugat, promou incorporar la fisioteràpia com a tractament complementari al psicopedagògic per tractar els aspectes psicomotrius i relacionals dels infants autistes. Segons aquest centre, adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la teràpia amb cavalls estimula l'efectivitat i augmenta la capacitat d'independència. A més, contribueix a la rehabilitació neuromuscular, psicològica, cognitiva i social dels nens afectats per aquesta malaltia.

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Autisme, que se celebra el 2 d'abril, l'Escola Universitària Gimbernat promou abordar aquest trastorn incloent la fisioteràpia com a tractament complementari. Aquesta pràctica focalitza l'acció en el desenvolupament del moviment corporal per incrementar la seva independència, millorar l'actitud i el control postural, la coordinació i l'equilibri, fins aconseguir que el nen tingui una major atenció i participació.

Al voltant de 50.000 infants tenen autisme a l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.