'Conta'm un cant' fa un clam a favor de la llengua catalana cantada


Temes relacionats

Com puc fer-me voluntari o voluntària del programa Voluntariat per la llengua? (26/mar/14)

Els Premis Ciutat de Sant Cugat refermen el compromís social i cultural de la ciutat (25/mar/14)

L.Ponsatí: 'El Voluntariat per la Llengua no estaria aquí sense la tasca dels voluntaris' (24/mar/14)

Les parelles lingüístiques locals són les protagonistes de 'La 7mana Vallès' (28/gen/14)


  • Comparteix:

Un moment de l'acte, al Terra Dolça

Un moment de l'acte, al Terra Dolça

El Terra Dolça s'ha omplert de música aquest dilluns per presentar el llibre 'Conta'm un cant' de la professora de l'Angeleta Ferrer Clàudia Viladrich, un conjunt de relats basats en cançons catalanes amb què l'autora vol retre un homenatge als grups que les van crear. La trobada, organitzada pel Voluntariat per la Llengua, també ha servit perquè aquesta entitat formi les 35 parelles de la nova temporada.

Temes de Brams, Els Pets, Gossos i Sau. Aquest és el punt de partida de 'Conta'm un cant', una obra que aplega diferents relats inspirats en les històries de cançons de les últimes dècades, com 'L'últim tirabol' de Brams i 'Me'n torno a Sau' del grup homònim, entre d'altres. Viladrich ha explicat que es tracta d'un reconeixement a tots els grups de música que, després de la dictadura, van apostar per la llengua catalana cantada i van contribuir a la normalització del català.

Clàudia Viladrich

És un homenatge a tots els grups que canten en català, sense tabús, com una llengua més.


Viladrich és mestra i psicopedagoga i actualment treballa a l'Angeleta Ferrer. Durant la trobada, el Voluntariat per la Llengua també ha format les 35 parelles de la nova temporada. A partir d'ara, voluntaris i aprenents hauran de quedar una vegada per setmana amb l'objectiu de practicar el català oral. Tot i així, l'entitat també organitzarà trobades i sortides culturals per complementar l'activitat.

El tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Francesc Carol, també ha assistit a l'acte i ha reivindicat el valor del voluntariat en la defensa i promoció del català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.