L'Ajuntament estudia canviar els horaris dels servies públics i privats un dia a la setmana per conciliar millor vida laboral i familiar


  • Comparteix:

Marta Subirà ha estat tres dies a Alba en unes jornades per la Igualtat.

Marta Subirà ha estat tres dies a Alba en unes jornades per la Igualtat.

L'Ajuntament estudia implantar a la nostra ciutat 'el dia del ciutadà', una iniciativa destinada a facilitar la conciliació entre la vida laboral i familiar modificant els horaris dels serveis públics i privats perquè, un dia a la setmana, facin un horari continuïtat que permeti als seus treballadors plegar més d'hora. Aquesta és una de les propostes plantejades durant les Jornades sobre Igualtat d'Oportunitats a Europa que s'han fet a la ciutat italiana d'Alba amb motiu del Dia Internacional de la Dona, i en que ha participat una representació de Sant Cugat.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, celebrat el passat dia 8, la ciutat italiana d'Alba ha acollit unes jornades sobre Igualtat d'Oportunitats a Europa, i en les que hi ha pres part una representació de l'Ajuntament de la nostra ciutat.

L'objectiu d'aquesta iniciativa era posar en comú i compartit les experiències de diferents municipis europeus en matèria d'igualtat, i per a Sant Cugat el resultat sembla força positiu. I és que el consistori està estudiant implantar a la nostra ciutat el projecte "Els dijous del ciutadà", una iniciativa de l'Ajuntament d'Alba que vol ajudar a conciliar la vida familiar amb la laboral. Escoltem la regidora d'Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà.

Marta Subirà

Pretén és iniciar un canvi en els horaris dels serveis públics i privats, perquè facin un horari continuïtat i així a la tarda es plegui més d'hora i es pugui passar més temps amb la família.


Subirà ha afegit però que l'èxit d'aquesta proposta depèn del suport del sector privat, i que per aquest motiu cal fer una ronda de converses amb empreses i comerços per debatre el projecte i veure quina és la seva resposta i predisposició.

Marta Subirà

Per fer-ho cal parlar amb les associacions de comerços i empreses per veure si estarien disposats a posar-ho en pràctica.


Pel que fa a l'aportació del nostre Ajuntament a la jornades, ha consistit en una ponència sobre el servei DonaInformació, fent especial incidència en els temes de violència de gènere.

Les jornades sobre Igualtat d'Oportunitats a Europa s'emmarquen en el programa Operativo Regionale i compten amb el finançament del Fons Social Europeu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.