Les AMPA, a l'expectativa de les alternatives al transport escolar


Temes relacionats

Ferran i Clua, La Floresta i Leonardo, sense transport escolar el curs vinent ( 3/abr/14)


  • Comparteix:

El departament d'Ensenyament ha suprimit progressivament el transport no obligatori / Foto: ACN

El departament d'Ensenyament ha suprimit progressivament el transport no obligatori / Foto: ACN

Les Associacions de Mares i Pares (AMPA) dels centres educatius afectats per la supressió del transport escolar del Consell Comarcal - Leonardo da Vinci, La Floresta i Ferran i Clua - recorden que aquesta cancel·lació ja estava anunciada. Ara, les tres associacions confien que l'Ajuntament posi sobre la taula alternatives viables i que aquestes es consensuïn.

Les associacions contactades per Cugat.cat han explicat que aquesta qüestió ja fa tres anys que s'allarga des que la Generalitat, a través del Consell Comarcal, va començar a reduir les aportacions en aquest àmbit.

El president de l'AMPA del Leonardo da Vinci, Antonio Martí, ha assenyalat que la ubicació del cente fa necessària l'existència del transport escolar per motius de mobilitat i també de seguretat. Martí considera que la solució, que han proposat ja a l'Ajuntament, podria passar per la posada en servei d'una autobús llançadora que connecti el centre de la ciutat amb l'institut. Això sí, el representant de les famílies creu que les freqüències s'haurien d'adaptar a l'horari escolar.

Antonio Martí

Posar més autobusos beneficiarà els estudiants però aquests s'han adaptar a les necessitats i les freqüències, ajustar-les als horaris lectius.


Des l'AMPA de la Floresta, també es lamenta el progressiu deteriorament del servei d'autobús. El col·lectiu es mostra a l'expectativa de les propostes que pugui fer el consistori però, com ha ressaltat el membre de l'entitat Ramon Piqué, aquestes s'han de parlar amb les famílies que són les coneixedores de les necessitats.

Ramon Piqué

Ens preocupa que, de vegades, l'Ajuntament pren decisions sense tenir en compte els col·lectius del barri. Molts problemes es poden resoldre si es parlen abans.


Les dues associacions estan pendents de mantenir trobades amb responsables de mobilitat del consistori per mirar de trobar solucions a aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.