El projecte de mobilitat CatAzubi encara la fase final amb 28 entrevistes


Temes relacionats

40 joves s'interessen per marxar a Alemanya de la mà de CatAzubi2014 (20/mar/14)

20 joves santcugatencs rebran formació dual a Alemanya amb pràctiques pagades (13/mar/14)


  • Comparteix:

Les entrevistes han tingut lloc a la Casa de Cultura

Les entrevistes han tingut lloc a la Casa de Cultura

Prop d'una trentena de joves de la ciutat i de la resta de la comarca han fet aquest dijous les entrevistes amb els responsables de CatAzubi2014, que ofereix prop de 100 places a Catalunya per cursar estudis de formació professional a Alemanya durant tres anys i mig. Les entrevistes amb els candidats tenen lloc aquesta setmana a diversos municipis i la setmana que ve es donaran a conèixer els seleccionats.

L'estada, destinada a persones d'entre 18 i 30 anys, consisteix en una formació dual, teòrica i pràctica, a través de l'estada en una empresa. Els candidats poden triar àrees professionals molt diverses, des de la construcció, el transport fluvial i la fusteria fins a la cuina i la infermeria.

Les persones que superin aquesta tria hauran de cursar un curs intensiu d'alemany durant la primavera per preparar-se per l'experiència. Una vegada completada aquesta formació, els joves hauran de cursar un període de pràctiques de dos mesos a una empresa alemanya. Després aquestes entitats triaran els candidats que més els hagin convençut, de manera que la selecció de la setmana que ve no garanteix una plaça per a l'estada de tres anys i mig.

CatAzubi està organitzat per Bridge for Mobility i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), de la qual forma part la ciutat. Els seleccionats rebran una subvenció de 30.000 euros, repartida en viatges d'avió, el sou i cursos d'alemany, entre d'altres. En aquestes ajudes, també hi participa el govern alemany.

En declaracions a Cugat.cat, el membre de Bridge for Mobility David Anton ha explicat que en les entrevistes que s'estan duent a terme aquesta setmana es vol analitzar més a fons el perfil dels candidats.

David Anton

Volem veure si compleixen amb els requisits de les professions que han triat i si ho han parlat amb la família.


Les entrevistes a la ciutat s'han fet a la Casa de Cultura. Sant Cugat, Ripollet, Caldes de Montbui, Martorell i Pineda de Mar són alguns dels municipis que participen en aquesta edició del projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.