El Via Crucis recordarà la passió de Crist Divendres Sant


  • Comparteix:

El Via Crucis al seu pas pel carrer Plana de l'Hospital

El Via Crucis al seu pas pel carrer Plana de l'Hospital

Els Portants del Sant Crist de Sant Cugat recorreran els carrers del centre de la ciutat en una nova edició del Via Crucis el Divendres Sant. A les nou del matí, la talla sortirà de l'església del Monestir i durant una hora representarà les 14 estacions de la passió de Crist.

A les nou del matí, els portadors carregaran la talla que seguirà el recorregut habitual que la portarà de la plaça d'Octavià fins a la plaça de Sant Pere, passant pel carrer Major. Després, seguirà pel carrer de Sabadell fins a la plaça de Pep Ventura. Des d'allà tornarà cap a la plaça d'Octavià enfilant pel carrer de Sant Esteve i després la Plana de l'Hospital.

Durant aquest trajecte s'aniran escenificant les 14 estacions de la Passió de Crist, és a dir, el camí que va seguir Jesús fins a la creu, com ha explicat el president del Cos de Portants del Sant Crist de Sant Cugat, Pere Pahissa.

Pere Pahissa

És la manera de recordar els passos que va fer Crist abans de ser crucificat. Es recorda quan va caure, quan es va trobar la mare, quan es troba davant de Pilat.


El mossèn Blai Blanquer ha explicat que es tracta d'una celebració 'sòbria però força participada'. Blanquer ha destacat la implicació dels portants i l'adoració de la Creu que té lloc després del decorregut.

Blai Blanquer

La celebració és molt sòbria però molt participada. Acompanyem a la creu i els portants i després acabem amb l'adoració de la Creu.


El recorregut del Via Crucis dura aproximadament una hora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.