Balanç de Càritas al 2013: les persones ateses creixen gairebé un 4%


Temes relacionats

Càritas dóna suport a 813 famílies el 2012 (16/abr/13)


  • Comparteix:

839 famílies han sol·licitat els serveis de Càritas durant el 2013, el que suposa un total de 2.318 persones ateses, un 3'9% més que a l'any anterior. Durant aquest període l'entitat solidària ha impulsat i mantingut 14 projectes solidaris per ajudar els seus usuaris, que principalment han buscat assessorament per trobar feina. 175 voluntaris, una quantitat lleugerament superior a la del 2012, van fer possible totes les atencions dutes a terme per Càritas.

Més de 2.300 persones van rebre l'atenció de l'associació durant l'any passat, una xifra que implica gairebé 840 famílies de la ciutat. Seguint la tendència de 2012, la pobresa continua afectant més les dones que els homes, ja que 52'46% de la gent que va recórrer a l'entitat solidària l'any passat eren dones, mentre que el 47'54% van ser homes.

D'altra banda, el nombre de persones amb nacionalitat de l'Estat espanyol també van augmentar, passant del 30 al 37%. El fet d'haver atès més persones autòctones, exposa l'entitat, implica que també augmentés un 4% les persones usuàries que disposen d'un pis en propietat o que paguen una hipoteca. Per contra, van disminuir els immigrants en situació irregular, passant del 20% a un 17'56%.

Sigui quin sigui el perfil d'usuaris, la majoria coincideixen en una característica: que busquen feina. La coordinadora local de Càritas, Amèlia de Juan, ha remarcat que el que volen aquestes persones per damunt de tot és poder tirar endavant elles mateixes.

Amèlia de Juan

Majoritàriament la gent vol tirar endavant amb els seus propis recursos. Vol feina, però això amb la situació d'avui dia no és viable.


14 projectes solidaris i 175 voluntaris, 13 més que al 2012, han fet possible les atencions que va protagonitzar Càritas durant l'any passat. El menjador social, els programes Ajuda'm a créixer i El Talleret, l'orientació sociolaboral i la borsa de treball són alguns dels exemples de projectes de l'entitat. Una de les iniciatives més destacades del 2013 va ser l'hort urbà de Valldoreix, que va recol·lectar 2.171 quilos d'hortalisses.

D'altra banda, Càritas va tancar el 2013 amb uns ingressos de 1.052.219 euros, la mateixa quantitat que es va gastar. En concret, el 54% d'aquesta despesa es va destinar al menjar, el 24% es va invertir en els projectes solidaris, el 15% es va destinar a tasques manteniment de l'associació i un altre 6% es va posar al banc. El conseller de Càritas pel Bisbat de Terrassa, Rafa Gómez, ha explicat que el principal repte econòmic que té l'associació és ser viable amb els diners reben diàriament.

Rafa Gómez

La situació financera no és ni sana ni dolenta. Hem de ser conscients que els diners els recollim cada dia.


La presentació de totes aquestes dades ha tingut lloc aquest dimarts a la Casa Abacial, seu de l'entitat solidària. A l'acte han assistit prop d'una vintena de persones, entre les quals hi havia el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, i els regidors Jordi Carreras, Bruno de Salvador i Joan Calderon.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.