La població de coloms disminueix un 70% i continua igual la de cotorres


  • Comparteix:

L'any 2012 l'Ajuntament va començar les primeres campanyes per capturar coloms

L'any 2012 l'Ajuntament va començar les primeres campanyes per capturar coloms

La població de coloms disminueix un 70% a Sant Cugat gràcies a les mesures adoptades per l'Ajuntament. El consistori assegura que la combinació de captures puntuals i l'assessorament al veïnat afectat han estat les claus de l'èxit. Amb tot, no s'ha aconseguit reduir la població de cotorres, ni s'ha trobat encara una estratègia efectiva de control.

L'Ajuntament alerta que el colom és un ocell amb una productivitat enorme a causa de l'absència de deprededors naturals a l'espai urbà. És per això que considera necessari controlar la superpoblació que, a banda de les molèsties que representa per a les persones i la destrucció del patrimoni arquitectònic, pot derivar en un problema de salut pública per la possible transmissió de malalties a les persones i als animals domèstics. Partint d'aquesta realitat, fa un any, l'Ajuntament va endegar diverses mesures per reduir les incidències provocades per la superpoblació de coloms.

Mesures

Durant el darrer any, el consistori ha instal·lat set gàbies de captura de coloms en diversos indrets del municipi. En total, se n'han capturat 475. A banda, s'han assessorat 23 particulars i s'han dut a terme 64 visites de comprovació d'assentaments per part del tècnic de salut.

Altres espècies

Pel que fa a les cotorres, l'Ajuntament n'ha retirat nou nius. També s'ha introduït pinso esterilitzant en diferents punts de la ciutat per evitar la reproducció d'aquests animals. A diferència de l'operació duta a terme amb els coloms, aquesta prova pilot no ha estat reeixida, ja que no s'ha aconseguit que les cotorres mengessin aquest pinso. A banda, l'Ajuntament ha fet 13 visites amb motiu de les demandes d'assessorament per part de la ciutadania i 12 comprovacions d'assentament de cotorres.

Creació d'un cens

Les tasques de control dels coloms i les cotorres també han rebut un nou impuls amb la realització d'un cens de les dues poblacions d'aus, cosa que ha permès valorar el resultat de la campanya de control. En el cas dels coloms, el resultat ha estat 'molt satisfactori', segons l'Ajuntament, amb una reducció de la població del 70%'. És per això que, en el proper exercici, el consistori es proposa mantenir estable i sanejada la població actual. Respecte a les cotorres, el resultat ha estat, asseguren, 'poc satisfactori', ja que no hi ha indicis de reducció de la població i no s'ha trobat encara una estratègia efectiva de control.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.