Arrenca l'operació sortida amb el desplaçament de 390.000 vehicles


  • Comparteix:

Els responsables de Trànsit demanen la implicació dels conductors / Font: ACN

Els responsables de Trànsit demanen la implicació dels conductors / Font: ACN

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que en l'operació sortida de Setmana Santa d'aquest dijous i divendres es mobilitzin 390.000 vehicles de l'àrea metropolitana i demana als conductors 'màxima prudència'. El dispositiu ha començat a les tres de la tarda d'aquest dijous i finalitzarà a la mateixa hora d'aquest divendres. Una de les vies més conflictives serà l'AP-7 en els trams de Mollet del Vallès, la Roca del Vallès i Castellbisbal i l'AP-7, en sentit Tarragona.

El director del SCT, Joan Josep Isern ha explicat que el col·lectiu que més els preocupa és el dels motoristes per la seva mobilitat a la carretera, ha recordat l'experiència 'molt negativa' del pont del 15 d'agost de 2013 i ha reclamat atenció als conductors per no repetir-la.

Joan Josep Isern

Demanem la màxima atenció als conductors i que pensin a no baixar la guàrdia.


El SCT mobilitzarà efectius tècnics i humans per assegurar els desplaçaments tant a segones residències i zones de platja a la Costa Daurada i la Costa Brava com a les estacions d'esquí obertes. Entre aquests efectius, destaquen 200 quilòmetres de mesures de circulació, més de 50 vehicles de senyalització, dos helicòpters i un avió bimotor de seguiment de dispositius.

Està prevista la participació de 1.800 agents dels Mossos d'Esquadra per vigilar i regular el trànsit. A més, s'establiran en les vies de màxima mobilitat i les vies secundàries 489 controls d'alcoholèmia i drogues, 385 punts per revisar l'ús del casc i del cinturó, 147 punts per controlar la velocitat als vehicles i 230 controls de documentació i transports.

Pel que fa a l'operació retorn d'aquesta Setmana Santa, el SCT estima que 600.000 vehicles tornaran a l'àmbit metropolità de Barcelona, una xifra lleugerament superior a la de l'any passat, quan ho van fer 597.954 vehicles.

La previsió de vies conflictives per la segona fase de l'operació sortida són l'A-2 a l'altura del Bruc, l'AP-7 en els trams de Mollet del Vallès, la Roca del Vallès i Castellbisbal, l'AP-7 a Tarragona, la N-340 al Vendrell, la B-23 entre Barcelona i Sant Feliu de Llobregat, la N-145 a la Seu d'Urgell, la C-16 entre Berga i el Túnel del Cadí, la C-58 entre Barcelona i Ripollet i la C-31 a Platja d'Aro.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.