Les peticions d'ús d'espais públics es podran fer a través del web municipal


Temes relacionats

Seccions de La Unió, molestes per no poder 'allargar' la revetlla de Sant Joan (19/jun/13)

La JNC destaca la implicació de les diferents parts en el Pacte per la Nit ( 3/oct/12)

El Pacte de Nit entrarà en vigor a la primavera ( 4/nov/11)

La segona trobada pel Pacte de Nit tindrà lloc avui ( 3/nov/11)

La segona trobada pel Pacte de Nit tindrà lloc la setmana vinent (24/oct/11)

El document del Pacte de Nit s'obrirà al màxim a totes les propostes participants (18/oct/11)

Consens entre els partits per canviar el model local d'oci nocturn ( 9/set/11)


  • Comparteix:

L'activitat nocturna es regula a través del Pacte de Nit

L'activitat nocturna es regula a través del Pacte de Nit

L'Ajuntament habilitarà un sistema electrònic per agilitzar les sol·licituds d'ús de la via i els equipaments públics. Ho ha explicat el responsable de Joventut, Raül Grangé, en una entrevista a Cugat.cat on ha posat bona nota al desenvolupament del Pacte de Nit, tot i assenyalar que encara queden punts per desenvolupar.

El Pacte de Nit és un acord assolit entre l'administració, restauradors, entitats i altres agents implicats en l'oci nocturn que va néixer amb la intenció de trobar l'equilibri entre l'activitat nocturna i el descans dels veïns. Dins d'aquest conveni s'inclou la concessió de permisos per a l'ús de l'espai públic i els equipaments municipals per part de les entitats i la ciutadania. Aquest aspecte en ocasions ha comportat queixes per part dels sol·licitants per l'espera que suposava tot el procediment fins a l'atorgament, o no, del permís corresponent.

Ara, l'Ajuntament vol donar sortida a aquestes situacions i per això posarà en marxa, al setembre, un formulari en línia a través de la web de l'Ajuntament. D'aquesta manera es volen fer més àgils les peticions i el procés de concessió, com ha dit el responsable de Joventut, Raül Grangé.

Raül Grangé

Hem reduït el temps de tramitació. Al setembre ja sortirà un formulari a la web municipal on es podran fer les peticions d'ús d'espais. Ho volem posar més fàcil.


La normativa que regula l'horari d'obertura de bars i terrasses és un dels compromisos assolits dins el pacte, com també la lluita contra el 'botellón', que implica sancions als infractors. Raül Grangé considera positives aquestes passes, però assenyala que encara queden punts a desenvolupar.

Un dels aspectes que encara queda per resoldre és la demanda de transport públic nocturn que sigui una alternativa a l'ús del vehicle privat i redueixi la combinació de benzina i alcohol. Grangé assegura que hi ha dues possibilitats sobre la taula que no ha volgut revelar. Sí que ha avançat, en canvi, que aquest servei no serà gratuït com reclamaven alguns dels participants al Pacte de Nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.