Les 33es Jornades Sanitàries afronten el repte d'apropar les TIC a la salut


  • Comparteix:

Un moment de la inauguració

Un moment de la inauguració

La 33a edició de les Jornades Sanitàries del Vallès ha donat el tret de sortida aquest divendres al Conservatori Municipal amb l'objectiu d'acostar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) al món sanitari. Més de 100 persones han participat aquest divendres i dissabte en la trobada amb l'objectiu de compartir experiències innovadores sobre la convergència entre salut i noves tecnologies.

Amb el títol 'Innova en salut: no et quedis enrere', les jornades han afrontat el repte d'actualitzar el camp de la salut pel que fa a les noves tecnologies, un aspecte clau a l'hora de millorar l'atenció a les persones malaltes i la seva qualitat de vida. Durant dos dies, prop de 20 professionals de la salut han exposat les seves conclusions sobre l'aplicació de les TIC en diversos aspectes del sector de la salut, com el seu paper en les addiccions, el seguiment als pacients i el tractament de malalts crònics, entre d'altres.

Les activitats estan organitzades per la delegació territorial de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. La seva presidenta, Clara Izard, ha explicat que es tracta d'una oportunitat única perquè els professionals sanitaris de la comarca es trobin i intercanviïn opinions.

Clara Izard

Sempre busquem una població del Vallès Occidental per celebrar aquesta trobada, que ens permet reunir-nos i parlar sobre salut.


L'apunt institucional l'ha posat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, que ha destacat l'elevat nombre d'institucions sanitàries que s'han instal·lat a Sant Cugat, entre escoles, empreses farmacèutiques i hospitals. Una circumstància, ha explicat Pellicer, que ha permès generar moltes sinergies i que evidencia la importància del desenvolupament tecnològic a l'hora de millorar el benestar de les persones.

Susanna Pellicer

Tot això ens permet crear lligams que fan que Sant Cugat sigui un pol d'atracció en el sector sanitari.


Més de 100 treballadors del món sanitari han participat en l'edició d'enguany de les jornades. El sociòleg Salvador Cardús ha posat el punt final a les jornades amb una conferència titulada 'La domesticació de les noves tecnologies'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.