L'Esbart recorda Joan Serra amb una sala amb el seu nom


Temes relacionats

L'Esbart dóna el nom de Joan Serra a una sala de la seva seu (25/abr/14)

Joan Serra serà homenatjat amb motiu del Dia Internacional de la Dansa (17/abr/14)

Mor Joan Serra, exdirector de l'Esbart Sant Cugat ( 4/jul/13)


  • Comparteix:

La seu de l'Esbart s'ha omplert de gom a gom per inaugurar la sala Joan Serra, un acte que ha servit per retre un homenatge al desaparegut exdirector de l'entitat i reconèixer la seva tasca a l'hora de modernitzar la dansa catalana sense perdre l'esperit tradicional. Més d'un centenar de persones ha acudit a aquesta jornada festiva de l'entitat, que ha inclòs diverses actuacions de dansa en record de Serra.

El també coreògraf de l'Esbart Joan Serra va morir l'estiu passat als 66 anys víctima d'un càncer. L'Esbart, una de les seves cases en el món de la dansa, s'ha sumat als actes de record previstos arreu de Catalunya en els propers dies. En el cas de l'entitat dansaire local, Serra dóna nom des d'aquest divendres a una de les sales de la seu.

La descoberta d'un retrat del coreògraf a una de les parets de l'espai ha servit per començar la inauguració. Diverses actuacions musicals a càrrec de diversos cossos de dansa de l'Esbart i la Factoria Mascaró han amenitzat la jornada. Tot plegat amb l'objectiu de retre homenatge a Serra i recordar la seva tasca en la modernització de la dansa, tal com ha recordat la membre de la junta de l'Esbart Anna Casanova.

Anna Casanova

Va revolucionar la dansa tradicional catalana. Li va donar un aire fresc i de modernitat.


La família de Serra ha estat present durant l'acte i ha estat l'encarregada de descobrir el gravat que recorda l'artista. El seu fill, Magí Serra, ha explicat que la tasca a l'Esbart era una de les coses que més satisfacció li donaven.

Magí Serra

Tot i que nosaltres ho vam viure des de casa, sé que per a ell va ser un moment de creativitat i de gaudir. L'acte ha estat perfecte.


Reus, Lleida i Barcelona també recordaran Serra amb una ballada que tindrà lloc aquest dimarts i que s'emmarca en les activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dansa arreu de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.