Els Gausacs es desvinculen de l'aparició a una notícia d'ETA al 'Gara'


Temes relacionats

'Gara' il·lustra la notícia d'un comunicat d'ETA amb una foto dels Gausacs (23/abr/14)


  • Comparteix:

Els Gausacs demanen que no se'ls vinculi amb ideologies polítiques

Els Gausacs demanen que no se'ls vinculi amb ideologies polítiques

Els Castellers de Sant Cugat han desvinculat la seva fotografia al diari basc 'Gara' per il·lustrar un comunicat d'ETA de qualsevol ideologia o opinió partidista. La colla es proclama una entitat cultural i tradicional catalana al marge de qualsevol acte polític o ideològic que vagi més enllà de la defensa dels drets humans, com és el cas, diu, del dret de decidir dels pobles.

És per això que els Gausacs van viatjar el 12 i 13 d'abril al País Basc, per donar suport a l'organització d'una cadena humana que s'està preparant per reclamar el dret a decidir d'Euskadi. Tot i així, la colla recorda que es tracta d'una entitat cultural i tradicional catalana de caire social, i que el seu objectiu és 'fer castells i difondre la cultura catalana'.

La presidenta dels Gausacs, Cristina Jiménez, ha explicat a Cugat.cat que el fet de vincular-los amb ideologies polítiques ha creat controvèrsia a la colla i, per això, demanen que no se'ls associï amb cap partit.

Cristina Jiménez

Donem suport a la iniciativa de fer una cadena humana pel dret a decidir a Euskadi. Però no volem que es vinculi la nostra imatge amb ideologies polítiques.


Per tant, l'entitat vol mantenir-se al marge de 'qualsevol acte polític o ideologia' més enllà del respecte i la defensa dels drets humans. És el cas del dret a decidir, que consideren una extensió de les llibertats individuals i col·lectives que tota societat ha de tenir.

Per això els Gausacs han recordat que no s'han posicionat mai a favor de cap opinió partidista i s'han desvinculat de la seva aparició al diari basc. 'Gara' va il·lustrar una notícia sobre un comunicat d'ETA amb la fotografia d'una actuació dels Castellers de Sant Cugat al País Basc. La foto recollia un pilar de 4 dels camises verdes en el seu viatge a Euskadi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.