Els menors de tres anys faran educació viària


  • Comparteix:

Una de les últimes campanyes engegades per Trànsit / Foto: Gencat.cat

Una de les últimes campanyes engegades per Trànsit / Foto: Gencat.cat

La Policia Local i la llar d'infants Magnòlia col·laboraran per posar en pràctica un programa pilot per ensenyar les normes bàsiques de l'educació viària a infants menors de tres anys. La iniciativa s'emmarca en el projecte de Ciutat Educadora i pretén fomentar la conscienciació i els bons hàbits en aquesta etapa per ajudar els infants a incorporar les primeres nocions de la seguretat viària i fer-los responsables.

A través d'aquesta experiència, la Policia Local i la llar d'infants Magnòlia pretenen que els menors de tres anys coneguin algunes de les normes bàsiques d'educació viària. Les dues primeres sessions del programa, de 45 minuts cada una, tindran lloc dimarts al matí.

La metodologia del programa pilot se centra en el joc simbòlic. A través de l'adopció de rols, els nens i nenes aprendran a diferenciar entre vehicles i vianants i a entendre quan és segur creuar un pas de vianants. D'aquesta manera, la classe es convertirà en un espai de relació que proporcionarà als infants experiències properes a la realitat. Així mateix, durant les sessions, es farà referència a elements com els carrers, els vehicles i els semàfors, que es representaran en una catifa urbana on els nens i nenes seran els protagonistes.

Els objectius generals d'aquest programa pilot són progressar en l'adquisició d'hàbits viaris, conèixer i respondre als senyals acústics i lluminosos, crear actituds de prevenció davant del trànsit i promoure actituds de consciència ciutadana pel que fa a l'ús de les vies públiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.