Sant Cugat instarà el Consorci del Parc de Collserola a regular l'ús nocturn de la serra


  • Comparteix:

La membre de la Plataforma per a la Defensa de Collserola Rosa Guallar ha intervingut al ple

La membre de la Plataforma per a la Defensa de Collserola Rosa Guallar ha intervingut al ple

Sant Cugat instarà el Consorci del Parc de Collserola a regular l'ús de l'espai durant les hores nocturnes per garantir que els hàbitats i la fauna de la serra no es vegin afectats per les activitats de lleure i esport. La moció original d'ICV-EUiA i el PSC, en nom de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, ha rebut el suport de la resta de forces polítiques i compromet l'Ajuntament a treballar per protegir la biodiversitat del parc.

La membre de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola Rosa Guallar ha explicat que les principals preocupacions de l'entitat respecte la serra són l'aïllament del parc, la fragmentació d'hàbitats i l'ús esportiu massiu que s'hi fa. Per aquest motiu, afirma, cal regular-ne el seu ús nocturn.

Rosa Guallart

La plataforma presenta aquesta moció amb la intenció d'intervenir només en l'ús nocturn del parc perquè fins ara la fauna estava tranquil·la.


El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, per part de l'equip de govern, ha explicat que el Parc de Collserola és un espai compartit per nou municipis i ha destacat que és necessària una regulació dels usos de la serra.

El PP i la CUP també s'han sumat a la moció d'ICV-EUiA i el PSC, que ha rebut esmenes de CiU. Tot i això, els independentistes han recordat i defensat l'ús que en fan entitats i col·lectius com els esplais i els grups excursionistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.