L'Ajuntament seguirà destinant un 0,7% dels recursos a l'ajuda internacional


  • Comparteix:

L'assemblea del Fons de Cooperació ha posat l'accent en la importància de l'ajuda internacional

L'assemblea del Fons de Cooperació ha posat l'accent en la importància de l'ajuda internacional

Sant Cugat continuarà destinant el 0,7% dels pressupostos a projectes de cooperació internacional, segons ha manifestat l'alcaldessa, Mercè Conesa, en la 33a assemblea general del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. L'acte també ha servit per encoratjar la trentena d'assistents a seguir treballant per aquest tipus de polítiques que comencen a estar amenaçades per la LRSAL, segons la presidenta de l'organització, Meritxell Budó.

La Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) no preveu si els ajuntaments podran continuar fent polítiques de cooperació internacional i, per aquest motiu, aquest servei està en perill, segons la presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Meritxell Budó. A més, segons Budó, amb la crisi estan guanyant adeptes els discursos demagògics contra una ajuda internacional que el fons considera necessària i inclusiva.

La presidenta del Fons Català de Cooperació ha apuntat que per combatre aquesta situació serà necessari l'esforç dels municipis i la Generalitat. Budó ha destacat que el català és un model de cooperació d'èxit i òptim que s'ha exportat a la resta de l'Estat espanyol.

Meritxell Budó

Des dels municipis hem de continuar treballant per dur a terme les polítiques de cooperació que estem fent perquè són de qualitat i s'han exportat.


En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa ha subratllat la necessitat de continuar apostant per la cooperació internacional destinant recursos econòmics i ha assegurat que l'Ajuntament continuarà aportant un 0,7% del pressupost a projectes de cooperació.

Mercè Conesa

La crisi ha fet reestructurar recursos però tot i això continuarem destinant el 0,7% del presupost a aquells que tenen menys oportunitats que nosaltres.


Després de la recepció de l'alcaldessa, ha començat l'assemblea on l'organització ha tractat punts com ara el canvi de seu, les activitats i el treball desenvolupat enguany i el tancament comptable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.