'Mil milions d'ulls per a mil milions d'estrelles' descobreix la Via Làctia


  • Comparteix:

Cartell de l'exposició 'Milions d'ulls per a milions d'estrelles'

Cartell de l'exposició 'Milions d'ulls per a milions d'estrelles'

L'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix apropa la composició, formació i evolució de la Via Làctia amb l'exposició 'Mil milions d'ulls per a mil milions d'estrelles'. La mostra sobre la nostra galàxia es podrà veure al vestíbul de l'ajuntament a partir d'aquest dimecres, però la conferència inaugural tindrà lloc dijous a les vuit del vespre a càrrec de la doctora en Física Carme Jordi.

L'exposició, que es podrà veure fins a l'11 de juny, vol donar a conèixer la galàxia a partir de les dades més recents obtingudes a partir del projecte 'Gaia'. La sotspresidenta de l'associació, Carme Mas, ha explicat que l'objectiu d'aquesta proposta és la divulgació i obrir aquesta disciplina de la ciència als santcugatencs.

Carme Mas

Volem que els santcugatencs sàpiguen que hi ha un satèl·lit que està rastrejant el cel per identificar de manera tridimensional part de la Via Làctia i fer un mapa.


La conferència inaugural serà aquest dijous i anirà a càrrec de la doctora i membre de l'equip d'investigació del projecte 'Gaia', Carme Jordi, que explicarà l'objectiu de la missió espacial i els avenços fets. La mostra ofereix un mapa tridimensional d'una part de la Via Làctia format per les imatges obtingudes fins ara amb el projecte. De fet, aquesta expedició espacial va començar l'any passat i busca recopilar dades sobre la nostra galàxia per dibuixar amb precisió la seva distribució i forma. Està previst que el projecte estigui completat el 2020.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.