300 alumnes de primària del Vallès descobreixen la UAB


  • Comparteix:

300 alumnes de primària de cinc escoles del Vallès han descobert la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i què s'hi fa en algunes de les seves facultats. Es tracta de la cloenda del programa Croma on estudiants d'aquesta institució donen un cop de mà en els estudis a alumnes de primària amb dificultats acadèmiques.

En aquesta iniciativa, estudiants voluntaris de la UAB fan classes de reforç de diferents matèries a alumnes que tenen dificultats per seguir el curs per qüestions idiomàtiques o socials. D'aquesta manera, reben un suport que els permet fer les tasques de les diferents assignatures i alhora milloren els coneixements de català.

Enguany, 100 estudiants de l'Autònoma han participat a la proposta i han ajudat 300 nois i noies de primària de cinc municipis vallesans. Aquest dijous s'ha posat punt final al programa amb una visita a les instal·lacions de la UAB.

Laura Torrescasana és estudiant d'Educació Primària i una de les voluntàries d'aquesta iniciativa. Ha explicat a Cugat.cat que la seva tasca és que els alumnes agafin una metodologia de treball i estudi perquè puguin seguir les classes i fer les tasques adequadament.

Laura Torrescasana

Els ensenyem com portar la feina a classe, com fer els deures, com portar l'agenda. Donem molta importància al fet que parlin bé el català, la majoria són immigrants.


Els 300 alumnes han visitat diferents facultats i han vist quines activitats s'hi fan. És el cas de l'escola Font de l'Alba de Terrassa que han vist com es preparan els futurs traductors i intèrprets a la facultat d'Interpretació. Enrique Rodríguez i Abigail Dual són dos dels alumnes que han participat al programa.

Alumnes de primària

Amb la Laura i les altres fem aquest programa per ajudar-nos. M'expliquen com he d'estudiar. / M'ajuden molt a fer els deures. Gràcies a elles he après a dividir.


El programa Croma és una proposta de la Fundació Autònoma Solidària (FAS).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.