Hemav avisa que la futura regulació de 'drones' civils deixa aspectes pendents


Temes relacionats

Hemav reclama regular els avions no tripulats civils per fer front a la prohibició (14/abr/14)

Hemav gravarà un vídeo turístic de Sant Cugat amb avions no tripulats ( 4/mar/14)

Hemav grava un vídeo aeri de Barcelona per mostrar l'ús dels avions no tripulats (28/feb/14)

Un enginyer santcugatenc participa en un projecte d'avions no tripulats (20/feb/13)


  • Comparteix:

Imatge d'un avió no tripulat d'Hemav. / Foto: Hemav

Imatge d'un avió no tripulat d'Hemav. / Foto: Hemav

L'empresa d'avions no tripulats Hemav, cofundada pel santcugatenc Àlex Gomar, està a l'expectativa de la futura regulació d'aquest tipus d'activitat, sobre la qual adverteix deixa aspectes pendents. L'Agència Estatal de Seguretat Aèria presentarà dimecres al Congrés un reglament provisional, que torna a permetre el vol per a treballs tècnics i usos científics i d'investigació, tot i que caldran permisos i assegurances.

L'Agència Estatal de Seguretat Aèria ja té una proposta per regular l'activitat de les aeronaus conegudes com a 'drones', després que emetés un comunicat en el qual recordava que està prohibit el seu vol amb finalitats comercials o professionals davant la proliferació d'aquest tipus d'aparells.

L'esborrany, al qual ha tingut accés La Xarxa, torna a permetre el vol per a treballs tècnics, científics i d'investigació amb aquests avions no tripulats. Això sí, s'estableix el protocol de permisos i autoritzacions abans inexistents i obliga a subscriure una assegurança.

El cofundador de l'empresa Hemav, el santcugatenc Àlex Gomar, ha explicat a La Xarxa que aquesta proposta de regulació encara no s'ha comunicat formalment i per tant el tema no està resolt.

Àlex Gomar

La voluntat de l'administració és treballar amb una regulació transitòria però no s'ha comunicat ni té un caràcter administratiu formal.


En principi, manté la prohibició de volar en zones urbanes o amb aglomeracions de gent. Per tant, de moment no hi ha resposta clara als professionals que es dediquen a grabar imatges aèries d'esdeveniments amb aquests aparells. Tampoc defineix amb claredat l'activitat del lleure. Gomar ha afirmat que encara cal aclarir diversos aspectes de la normativa, com els terminis de treball de les empreses del sector.

Àlex Gomar

Un dels punts que s'ha de treballar són els terminis amb els quals ha de treballar l'empresa perquè sigui flexible i no saturi el sector.


La proposta arribarà dimecres al Congrés en forma de pregunta parlamentària. La normativa definitiva podria estar enllestida d'aquí a un any o un any i mig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.