'Cuidar i cuidar-se', una reflexió per a les professions socials


  • Comparteix:

La Taula per a persones amb malalties neurològiques i càncer ha ofert aquest dilluns una jornada tècnica enfocada a com cuidar i cuidar-se un mateix, dedicada al personal d'assistència social i sanitària. Desenes de professionals, cuidadors i familiars han assistit a la ponència dels professors Carmina Puig i Miguel Martín.

La Casa de Cultura ha acollit aquesta jornada de reflexió per al personal d'atenció directa als malalts, a càrrec de la professora de Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili Carmina Puig i el psicòleg, 'coach' i professor de la Universitat Ramon Llull Miguel Martín. Els dos experts han destacat la importància de tenir cura dels professionals, que suporten alts nivells de pressió emocional en la seva feina, com ha explicat Puig en declaracions a Cugat.cat. Els assistents han rebut tècniques i consells per ser menys vulnerables davant les situacions de dolor físic i psicològic a les que s'enfronten.

Carmina Puig

Rebre això de manera permanent situa el professional com una diana de vulnerabilitat, si no disposa d'espais i recursos que li permetin sostenir les situacions dels altres.


La ponència ha estat impulsada en resposta a les necessitats de les sis entitats que formen la Taula per a persones amb malalties neurològiques i càncer. La membre de la Taula i directora d'AVAN Sant Cugat, Laura Perea, creu que l'entorn de crisi facilita que es generin situacions de neguit entre els professionals.

Laura Perea

Fem, fem, fem, i no ens dóna temps a aturar-nos i veure com podem fer-ho millor i cuidar-nos nosaltres. Si no ens atenem a nosaltres és molt difícil atendre els altres.


Aquesta ha estat la cinquena jornada tècnica organitzada per la taula, que tornarà l'any vinent amb un nou tema d'interès per als malalts i la gent que els envolta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.