Les Comissions Grogues convoquen la 2a Jornada Reivindicativa


Temes relacionats

La comunitat educativa clama contra les retallades en una protesta multitudinària ( 3/jun/13)

Les Comissions Grogues surten avui al carrer per defensar l'educació ( 2/jun/13)


  • Comparteix:

La Cooordinadora de Comissions Grogues ha donat a conèixer el programa d'activitats de diumenge

La Cooordinadora de Comissions Grogues ha donat a conèixer el programa d'activitats de diumenge

La Coordinadora de Comissions Grogues torna a sortir al carrer contra les retallades en educació. El col·lectiu ha convocat aquest diumenge la 2a Jornada Reivindicativa en Defensa d'una Educació Pública de Qualitat, que comptarà amb una cercavila per la ciutat i diverses activitats a la plaça d'Octavià.

La jornada, que s'ha presentat aquest dilluns, començarà a les onze del matí a la plaça de Lluís Millet amb la cercavila. L'arribada a la plaça d'Octavià, després de recórrer els principals carrers vianantitzats, està prevista cap a dos quarts de dotze del migdia. Allà tindran lloc el concert de Veus del Gospel, els parlaments i l'entrega de premis.

De fet, es donarà a conèixer el logo que representarà la Coordinadora de les Comissions Grogues, un dibuix que s'ha seleccionat amb un concurs a totes les escoles públiques del municipi. També rebran premi els millors dibuixos de cada cicle d'educació. Els guardons són uns lots de llibres que han cedit solidàriament els establiments el Celler de Llibres i Pati de Llibres. Està previst que les activitats s'allarguin fins a un quart de dues del migdia.

El membre de la coordinadora Sergi Casbas ha explicat que confien a superar l'èxit de convocatòria del juny passat i ha destacat que el lema d'aquesta reivindicació és i serà sempre la lluita per la defensa de l'educació pública i de qualitat.

Sergi Casbas

Volem una educació pública i de qualitat. I aquest lema servirà cada any fins que ho aconseguim.


Casbas ha recordat que les retallades afecten el funcionament dels serveis que s'ofereixen als centres educatius. Ho ha exemplificat amb les suplències dels docents, les beques menjador i els mestres de reforç. Per tot aquests motius, ha fet una crida a la mobilització popular en defensa de l'escola pública.

La jornada servirà també per anunciar que totes les escoles de primària de Sant Cugat han esdevingut o estan en procés de ser Escoles Grogues, en defensa d'un model d'escola pública de qualitat. Això implica que l'AMPA i el professorat del centre han acordat un posicionament únic sobre les retallades i la disminució de recursos, que consideren, 'indiscriminada i arbitrària'. A més, lamenten que les lleis aprovades s'han elaborat sense escoltar la comunitat educativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.