Les obres de la urbanització de la Capella de Sant Joan, a la tardor


Temes relacionats

Les contribucions de la capella de Sant Joan també s'aproven a Valldoreix (20/jun/14)

Vistiplau del ple a les contribucions especials de la capella de Sant Joan (16/jun/14)

La reducció de les contribucions veïnals de la Capella de Sant Joan demora les obres (19/feb/14)


  • Comparteix:

Tram del carrer de Pamplona que serà urbanitzat / Foto: Google Maps

Tram del carrer de Pamplona que serà urbanitzat / Foto: Google Maps

Les obres de la urbanització del sector de la Capella de Sant Joan, a Mira-sol i Valldoreix, començaran a la tardor, segons les previsions de la regidoria d'Urbanisme. Després que el ple d'aquest mes aprovi de forma definitiva les contribucions a pagar pels veïns, el projecte encara el tram final administratiu per fer realitat la urbanització d'aquest sector que inclou 143 cases. Les obres tindran una durada de 10 mesos i comprèn 12.000 metres quadrats que s'urbanitzaran a la vegada.

En declaracions a Cugat.cat, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha situat al setembre l'aprovació definitiva de les contribucions especials que els veïns hauran d'abonar per finançar la urbanització, amb un cost de 2'4 milions d'euros. D'aquesta xifra, l'Ajuntament n'assumeix 814.000 euros. De la quantitat restant, els 300.000 euros de lliure disposició de Mira-sol serviran per rebaixar la quantitat a pagar pels veïns. Una reducció de la qual també es beneficiaran els veïns de la part de la Capella de Sant Joan, ubicada a Valldoreix.

Així, els veïns de les finques afectades, 15 a Valldoreix, hauran d'abonar 1'3 milions d'euros. Casajoana ha assenyalat que la quantitat és inferior del que inicialment estava previst.

Pere Casajoana

Vam exposar als veïns com serien els pagaments, de la quantitat que havien de pagar a la que pagaran finalment. Entre les aportacions de lliure disposició i de l'Ajuntament, el que pagaran és de l'ordre del 55% del que havien de pagar inicialment.


La tardor es presenta com la data definitiva per arrencar les obres del sector que ja venien amb una última demora a causa del tràmit per formalitzar que els 300.000 euros de lliure disposició reduirien les contribucions. La quantitat a pagar pels veïns depèn dels metres lineals de façana i de la superfície de cada finca. La xifra es podrà pagar d'una vegada o finançar-la a cinc anys.

El president del consell de barri de Mira-sol, Francesc Carol, ha dit que és 'un triomf' pel districte completar totes les urbanitzacions previstes.

Francesc Carol

Tenint en compte com estava Mira-sol, està molt bé dir que finalitzarem el mandat amb totes les urbanitzacions enllestides.


La urbanització consisteix en la renovació o creació del clavegueram, asfaltat, canonades d'aigua potable, instal·lació elèctrica, enllumenat intel·ligent, xarxa de telecomunicacions soterrada i arbrat nou més petit. Els carrers seran d'un sol sentit de circulació amb un carril d'aparcament i voreres de dos metres i mig d'amplada a banda i banda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.