Sant Cugat fa un pas més en la supressió del Vial d'Enllaç


Temes relacionats

La supressió del Vial d'Enllaç obrirà la porta a 330 habitatges protegits (17/set/13)

La ciutat comença els tràmits per suprimir el Vial d'Enllaç (20/feb/12)

L'EMD engega les accions per desprogramar el Vial d'Enllaç aprovant una moció (24/nov/11)


  • Comparteix:

El vial comportaria un impacte ambiental al territori / Foto: Premsa Local

El vial comportaria un impacte ambiental al territori / Foto: Premsa Local

L'equip de govern portarà al ple, abans que acabi l'any, l'aprovació inicial per tramitar la supressió del Vial d'Enllaç, la reserva urbanística que segons el PGM hauria de connectar els Túnels de Vallvidrera i l'AP-7. El nou pas permetrà la urbanització de Mas Fuster i aprofitar el traçat del vial per crear un parc lineal vianantitzat a través de zones verdes que enllaçaria l'hípica de Can Domènec amb l'escola La Floresta.

En els últims tres anys, l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix han fet diversos moviments per desprogramar el Vial d'Enllaç, una infraestructura prevista al PGM del 76 que suposaria un important impacte ambiental i paisatgístic al territori.

Ara fa un any, el ple aprovava l'avanç de modificació puntual del PGM per a la supressió del Vial d'Enllaç, un tràmit que s'ha encallat amb diversos processos administratius. La regidoria d'Urbanisme vol desencallar la situació portant a aprovació en aquest últim trimestre la supressió del Vial d'Enllaç, de forma inicial.

Segons el regidor de l'àmbit, Pere Casajoana, aquesta nova actuació aporta solucions com la urbanització de Mas Fuster i la creació d'un parc lineal per a vianants en el traçat previst per al vial.

Pere Casajoana

Seria tot el traçat del Vial d'Enllaç el que seria el parc lineal. L'objectiu seria anar des del Monestir a les Planes per vies de vianants.


Aquesta nova zona de comunicació vianantitzada complementaria els parcs lineals de les rieres de Can Nonell i Clavell, que sorgiran una vegada es faci la modificació urbanística de les zones verdes de Valldoreix al ple de novembre.

Pere Casajoana

Hauran de vertebrar tant per a vianants com per bicicletes el territori de Valldoreix, que ara només és per a trànsit rodat.


La supressió del Vial d'Enllaç té el suport de totes les forces amb presència a l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix. Aquesta reserva urbanística no està inclosa al Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTM).




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.