La reforma de la plaça Borràs contempla un aparcament soterrani de 350 places


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde de territori ha explicat els detalls de la reforma de la Plaça Borràs.

La tinent d'alcalde de territori ha explicat els detalls de la reforma de la Plaça Borràs.

La plaça Borràs modificarà la seva fesomia amb una ampliació de les zones verdes i una millora dels accessos per a vianants a l'estació de Mira-sol. Així ho contempla el projecte de l'Ajuntament de modificació de la plaça que contempla també la construcció d'un aparcament soterrat de 350 places. L'equip de govern estudia la possibilitat, tal i com li reclamen els veïns, de mantenir una trentena de places lliures i gratuïtes en superfície.

Amb l'objectiu de crear noves centralitats en els barris, l'Ajuntament ha decidit tirar endavant la reforma i remodelació de la Plaça Borràs de Mira-.sol. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que es pretén millorar i fer més 'amable' els accessos a l'estació ampliant les zones verdes de manera que la connexió entre el barri i l'estació sigui més còmode pels vianants.

Mercè Conesa

Volem millorar l'accés a l'estació i fer-lo més amable. Perquè la gent no surti a una plaça ambtrànsit rodat sinó amb més zones verdes.


Les actuacions a Mira-sol no acaben aquí ja que la junta de compensació de Can Matas té previst començar, en les properes setmanes, els pasos per sota la via del tren que han de servir per connectar els barris de Mira-sol i Can Matas tal i com estava fixat en el plec de condicions del planejament urbanístic d'aquest sector. Un dels passos desemboca, directament, a la Plaça Borràs i es farà a través de la continuació de l'avinguda Bilbao.
Conesa ha explicat que una de les exigències era no isolar Can matas sinó construir connectivitats amb els barris dels nous creixements:

Mercè Conesa

L'objectiu és connectar Mira-sol amb Can Matas. No pot quedar aïllar.


El projecte de reforma de la plaça contempla un aparcament soterrani per a 350 places. Els veïns demanen que es mantinguin les places de parking, lliures i gratuïtes, que hi ha ara a l'estació tot i que l'Ajuntament ha informat que les 177 places actuals són provisionals i que, en tot cas, s'estudïa mantenir-ne, com a màxim, una trentena.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.