L'equip de govern defensa la correcció en l'expedient del complex de Mira-sol


  • Comparteix:

Damià Calvet en una imatge d'arxiu

Damià Calvet en una imatge d'arxiu

L'equip de govern defensa que la licitació, l'adjudicació i la resolució del contracte del complex esportiu de Mira-sol van ser correctes i transparents. Després de les informacions d''El País' que vinculen el projecte d'aquest equipament amb el presumpte cobrament de comissions per part de CDC, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha recordat que l'obra es va aturar per falta de finançament de la UTE adjudicatària i ha avançat que convocarà una junta de portaveus extraordinària per repassar amb l'oposició l'expedient del complex esportiu de Mira-sol.

Calvet ha assegurat que l'equip de govern està sorprès amb la notícia publicada aquest dissabte per 'El País', ja que tot l'expedient es va tramitar correctament. En aquest sentit, el tinent d'alcalde d'Urbanisme ha recordat que finalment el projecte es va aturar com a conseqüència del context de crisi i la manca de finançament, però que el procediment va ser correcte, tot i els entrebancs jurídics.

Damià Calvet

Des del punt de vista de l'Ajuntament és un procediment correcte, una obra que no es va poder executar per la crisi i una resolució de contracte també correcta amb unes característiques molt particulars.


Calvet ha assegurat que la resolució del contracte es va fer segons les bases del concurs. Tot i així, l'equip de govern revisarà l'expedient i facilitarà tota la informació a l'oposició en una junta de portaveus extraordinària que possiblement tingui lloc dimarts, com ha avançat a Cugat.cat Calvet, que ja s'ha posat en contacte amb els grups municipals.

Segons la informació d''El País', la Unió Temporal d'Empreses (UTE) adjudicatària de la construcció i gestió del complex esportiu de Mira-sol -Construccions Pai i Instal·lacions de Lleure Esportiu Illa- va donar 134.000 euros a fundacions vinculades a CDC, fet que segons el diari representa el 2,8% del preu de l'obra que ascendia a 4,9 milions d'euros sense IVA. Després de la concessió de diverses pròrrogues, assegura el diari, la UTE va abandonar per manca de finançament el projecte sense cost i amb el retorn de la fiança per part de l'Ajuntament, d'uns 240.000 euros. La resolució del contracte va passar per diverses sessions plenàries entre 2011 i 2013 i, finalment, l'adjudicatària només va haver de pagar per rescindir el contracte 4.600 euros per la reparació d'una vorera trencada i el consistori va perdre, a més, els 167.000 euros de les llicències d'obres no satisfetes per un error de forma.

Preguntat sobre les presumptes comissions, Calvet ha afirmat que 'l'Ajuntament no té constància de les donacions que es fan a fundacions privades de partits polítics, l'Ajuntament ha de seguir escrupolosament els processos de licitació i adjudicació, i si s'escau, de resolució del contracte, que és el que es va fer'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.