L'Ajuntament vol vianantitzar el carrer de Castellví per reforçar l'entorn del Monestir


  • Comparteix:

El carrer de Castellví

El carrer de Castellví

L'Ajuntament vol engegar un projecte per reformar la connexió i la integració del carrer de Castellví amb l'entorn del Monestir. Aquesta iniciativa, ha explicat a Cugat.cat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, serviria per 'reforçar la centralitat del centre de la ciutat' i va en la línia de seguir vianantitzant els carrers d'aquesta zona. Els veïns ja han pogut consultar un esborrany del projecte i li han donat el vistiplau.

Calvet ha explicat que la reforma que es farà al carrer de Castellví anirà 'més enllà d'una vianantització clàssica', ja que pretén reforçar l'entramat que configuren la plaça d'Octavià, la d'Augusta, la Casa de Cultura i el mateix Monestir.

Damià Calvet

Tenim ganes d'anar més enllà, al carrer Castellví. No és una vianantització clàssica. Volem potenciar l'entorn del Monestir perquè sigui un actiu d'atracció importantíssim de la ciutat.


El titular d'Urbanisme ha explicat que la tendència a l'hora de replantejar l'entramat urbanístic del centre és 'inversa a la que es troba a altres zones i a altres ciutat', ja que pretén fomentar una mobilitat 'amable' de vianants i bicicletes, amb preferència per sobre del vehicle privat. Calvet ha matisat que el projecte s'hauria d'engegar a partir d'una modificació del Pla General Metropolità (PGM) que posi en valor l'entorn del Monestir.

Per la seva banda, la responsable de la botiga Punt de Creu del carrer de Castellví, Rosa Grau, ha explicat que els veïns van traslladar a l'alcaldessa, Mercè Conesa, la necessitat de millorar la via. Les demandes van en la línia que aquest carrer serveix només com a zona d'aparcament i que les voreres són massa estretes.

Grau ha dit que els veïns han pogut veure un esborrany del projecte que anivellaria l'asfalt i les voreres, tot i que encara no es coneixen els terminis.

Rosa Grau

Ens va semblar un bon projecte. Milloraria molt que la gent pugui passejar. Tenim voreres estretes que no permeten que passin ni cotxets ni cadires de rodes.


Aquest estiu es van efectuar unes obres per millorar el clavegueram d'aquest carrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.