Lluís Recoder destaca la 'marca' Sant Cugat en unes jornades sobre urbanisme


  • Comparteix:

L'alcalde ha fet la cloenda del primer seminari de les jornades

L'alcalde ha fet la cloenda del primer seminari de les jornades

L'alcalde ha defensat el model urbanístic de Sant Cugat per davant dels de municipis de l'entorn per ser una ciutat 'humana' que aposta per la qualitat de vida com a factor de desenvolupament. Aquest ha estat el missatge que Lluís Recoder ha llançat en la cloenda de la primera sessió d'unes jornades sobre urbanisme celebrades, en part, a l'Escola d'Arquitectura del Vallès.

'La urbanització dispersa en perspectives' és el títol del seminari que ha organitzat l'Associació de Professionals de l'Urbanisme dels Pirineus Francesos i l'Institut d'Estudis Territorials de la Universitat Pompeu Fabra. El seminari, que se celebra a Barcelona, ha abordat el plat fort del programa a l'Escola d'Arquitectura de Sant Cugat, on Lluís Recoder ha fet la cloenda de la primera sessió.

L'alcalde ha defensat la peculiaritat de Sant Cugat com a municipi que controla el seu volum poblacional i que ofereix una imatge de ciutat verda i respectuosa amb el medi ambient. Unes característiques que, segons l'alcalde, demostren que el model urbanístic santcugatenc ha anat creixent amb l'objectiu de garantir la qualitat de vida dels ciutadans. Recoder ha qualificat Sant Cugat com un municipi fet a 'escala humana':

Lluís Recoder

La gent que marxa de Sant Cugat ho fa a desgana. També cal dir que són moltes les persones que volen viure aquí


Lluís Recoder ha tancat una sessió integrada per 4 ponències d'experts urbanistes de diferents institucions com la Diputació, la UAB, la Universitat Politècnica i l'Ajuntament de Sant Cugat. Aquesta última conferència ha anat a càrrec del nou gerent de Promusa, Lluís Hosta.

El responsable de l'oficina d'habitatge ha remarcat que la millora de les comunicacions als 80 va determinar que els veïns dels districtes convertissin en primera residència la casa de cap de setmana que tenien a Sant Cugat. Això es va traduïr en un augment de la demanda dels serveis que va suposar més despesa per l'Ajuntament. Un cas similar està passant ara, segons Hosta, a les zones de nou creixement.

Lluís Hosta

La realitat és les zones de nou creixement li surten cares de mantenir a l'Ajuntament perquè l'abonament de l'IBI no cobreix les despeses


El seminari 'La urbanització dispersa en perspectives' es tanca avui amb una jornada que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.