L'Ajuntament estudia recórrer una sentència del TSJC que els obliga a tramitar un PAU a Torre Negra


  • Comparteix:

La sentència respon a un recurs de Núñez i Navarro i altres propietaris, que continuen pressionant per urbanitzar o ser indemnitzats

La sentència respon a un recurs de Núñez i Navarro i altres propietaris, que continuen pressionant per urbanitzar o ser indemnitzats

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat una sentència que obliga a l'Ajuntament a tramitar un Programa d'Actuació Urbanística (PAU) al sector de Torre Negra. Aquesta decisió respòn a un recurs de la constructora Núñez i Navarro i altres propietaris del sector en contra de la negativa del consistori a tramitar aquest pla. Des de l'Ajuntament ja han anunciat que estudien recórrer la sentència al Tribunal Suprem.

El constructor Núñez i Navarro continua exercint pressió jurídica sobre l'Ajuntament de Sant Cugat per poder urbanitzar el sector de Torre Negra o rebre una indemnització econòmica per la impossibilitat de fer-ho.

La darrera mesura arriba amb una sentència del TSJC que obliga a l'Ajuntament a tramitar un PAU en aquest sector. La decisió del tribunal és fruit, precisament, d'un recurs interposat per la immobiliària Godeca -propietat de Núñez i Navarro- i d'altres propietaris per la negativa del consistori a tramitar aquest pla.

Davant d'aquesta sentència, l'alcalde ja ha anunciat que estudiaran recórrer la decisió del TSJC davant el Tribunal Suprem, però que en cas d'haver de tramitar aquest PAU, això no significa que s'acabi construint en un sector que, actualment, és sòl no urbanitzable. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Quan els tècnics vagin a tramitar el pla, consultaran el PGM i veuran que aquest sector no és urbanitzable.


L'alcalde ha afegit que està segur que els propietaris arribaran fins al final per defensar els seus interessos d'urbanitzar o ser compensats econòmicament, i que per això, cal estudiar detingudament cada acció que emprengui l'Ajuntament, ja que sinó, es corre el risc que algun dia s'hagin de pagar indemnitzacions importants que la ciutat no podria afrontar.

Lluís Recoder

Les possibles indemnitzacions sempre ens han preocupat. Això ho hem de fer molt bé perquè al final podem en qüestió el patrimoni de la ciutat, econòmic i natural.


De moment, l'Ajuntament continua treballant perquè el sòl passi a mans públiques, i ja ha arribat a acords amb alguns propietaris del sector. En aquest sentit, l'alcalde ha fet una nova crida a d'altres administracions com el Consorci del Parc de Collserola, la Diputació de Barcelona o la Generalitat perquè també s'impliquin en el tema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.